måndag 16 november 2015

Film: The Man From U.N.C.L.E

Titel: The Man from U.N.C.L.E 
Utgivningsår: 2015
Längd: 116 min
Skådespelare: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Hugh Grant, Elizabeth Debicki 
Genre: Action | Adventure | Comedy 
Betyg på IMDb: 7,5
Länk till IMDb

Handling: Med det kalla kriget som bakgrund ser vi CIA-agenten Napoleon Solo och KGB-agenten Illya Kuryakin som tvingas samarbeta för att förhindra en global kärnvapenkatastrof. Till sin hjälp har de dottern till en försvunnen tysk vetenskapsman och nu börjar en gemensam kamp mot klockan.
För regi och manus står Guy Ritchie. The Man from U.N.C.L.E bygger på den populära Tv-serien med samma namn från 60-talet.     
Kommentarer: The Man from U.N.C.L.E. är baserad på serien med samma namn som gick på tv under 60-talet, ingen serie jag har sett eller var familjär med. 

Jag gillade verkligen den här filmen, den är vackert filmad i snygg 60-tals miljö, allt känns verkligen rätt, kläderna andas 60 tal och vartenda plagg känns rätt för det årtalet. Filmen är snyggt klippt och musiken även den riktigt passande för 60-talsmiljön den ger en skön känsla genom filmen.The Man from U.N.C.L.E bjuder på spänning, action och humor. Det är en lättsam och underhållande film med en perfekt dos av humor, jag skrattade till flera gånger. 

Skådespelarna är duktiga och kemin mellan dem funkar riktiga bra speciellt mellan Armie Hammer och Alicia Vikander. Den jag mest fastnade för var Armie Hammer som jag tycker lyfte hela filmen även om hans ryska accent ibland inte var den bästa. Henry Cavill var skön som Napolen Solo, han var betydligt mycket bättre i denna film än vad han är i Man of Steel. Jag har inte sett svenska Alicia Vikanders filmer, har bara sett Anna Karenina där hon är med, hon gör riktigt bra ifrån sig och jag kan se varför hon är så het i Hollywood just nu. Hugh Grant dyker upp i en mindre roll och han är lite småkul. 

Vill man se en lättsam spionfilm som inte behöver vara för allvarlig kan jag verkligen rekommendera den här filmen, jag var intresserad från början till slut. En bra och sevärd film. Slutet öppnar upp för en uppföljare, med dessa tre skådespelare i spetsen säger jag ja tack.

6 kommentarer:

 1. Den här filmen ska jag bara ha så fort den släpps på DVD :)

  SvaraRadera
 2. Oj har de gjort film som bygger på den gamla tv-serien som sändes när jag var barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände inte igen tv-serien innan, kan klart rekommendera denna film.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.