fredag 11 september 2015

Eldtronen av Rick Riordan

Titel: Eldtronen
Författare: Rick Riordan
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-568-5
Serie: Kanekrönikan #2
Original titel: The throne of fire
Språk: Svenska
Antal sidor: 507
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Ända sedan de egyptiska gudarna släpptes lösa i vår moderna värld har syskonen Carter och Sadie Kane haft problem. Som arvtagare till Livets hus besitter de magiska förmågor, men nu är deras hittills farligaste fiende – ormguden Apep – på väg att ta över världen. Om de inte lyckas stoppa honom på bara några få dagar kommer det att innebära slutet för jorden och hela mänskligheten.

För att kunna besegra Apep är Carter och Sadie tvungna att återuppliva solguden Ra – en utmaning ingen magiker lyckats med tidigare. Men först av allt måste de leta upp de tre delarna av Ras bok och uttala den magiska formel som krävs. Sökandet tar dem från New York till London, via S:t Petersburg och slutligen till den egyptiska öknen…
Ska de hinna förgöra Apep innan han sväljer solen och låter jorden gå under?
 ~Modernista.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer:Jag läste Den röda pyramiden i augusti och den tyckte jag väldigt mycket om så jag såg verkligen fram emot att läsa fortsättningen.

Eldtronen är precis lika bra och actionspäckad som den första delen i serien. Sadie och Carter är med om det ena äventyret efter det andra, det är action hela tiden och jag älskar det.

Jag blev väldigt förtjust i den egyptiska mytologin, det kändes verkligen som att jag lärde mig något och det var riktigt roligt att få läsa om alla dessa gudar. Det kändes som att jag hängde med på alla gudar mer i Eldtronen då många av de gudar som introducerades i Den röda pyramiden även är med i denna bok.

Humorn i boken är riktigt rolig, jag skrattar till flera gånger och det högt, speciellt åt saker som Sadie och Carter säger och råkar ut för. Jag tycker verkligen om både Carter och Sadie, det är två riktigt härliga karaktärer. I Eldtronen är de tuffare och säkrare, de har också ett helt annat band och relation till varandra det är fint. Jag blir fortfarande lite förvirrad över vem det är som pratar fast det stör inte läsningen så märkbart utan jag tycker att det är ett trevligt sätt att berätta och skriva på.

Eldtronen är spännande, rolig, lättläst och ett härligt äventyr. Jag rekommenderar den verkligen och jag hoppas att Modernista översätter den tredje boken mycket snart.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Rick Riordan:
Den röda pyramiden

4 kommentarer:

 1. Åh, jag är sugen på den serien alltså!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan verkligen rekommendera den, riktigt underhållande serie :)

   Radera
 2. Jag har precis läst ut "Den röda pyramiden" och är så sugen på att få läsa fortsättningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det en riktigt härlig bok med massa äventyr :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.