fredag 14 augusti 2015

Hennes iskalla ögon av Carin Gerhardsen

Titel: Hennes iskalla ögon
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-7579-003-9
Serie: Hammarbyserien #6
Språk: Svenska
Antal sidor: 374
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans mannar skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild. Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknat skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om. 

Jamal Hamad söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifatt också Odd Andersson, vilket får oanade konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin som vanligt vägrar låta sig störas av någonting. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset.

Hennes iskalla ögon, är den sjätte, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen, handlar om fysisk och psykisk misshandel, narcissism och destruktivitet. Och om hur ondska förklädd till kärlek söker sig till de mest sårbara. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Gerhardsens böcker är helt omöjliga att lägga ifrån sig. Det är verkligen sträckläsning av dess like och jag ser verkligen fram emot att läsa nästa bok som jag har hemma väntandes i bokhylla.

Det är inget undantag att även denna är spännande och välskriven från början till slut. I Hennes iskalla ögon tar Gerhardsen upp temat kvinnovåld i alla dess former. Det är målande och otäckt beskrivet, det är ett tungt ämne att läsa om men ack så engagerande och aktuellt. Det är en av många saker jag gillar med författaren att hon skildrar samhällsproblem.

Jag gillar även när hon varvar brotten med polisernas vardag och problem. Så tacksam att Petras “fall” inte har något utrymme här för jag var ganska så trött på det för att vara ärlig. Är så förtjust i Gäddan och här får vi lära känna henne lite mer in på livet, underbar karaktär det är. Tråden med Jamals exfru knyts inte riktigt ihop i den här boken så jag antar att det följs upp i nästa bok, ska bli spännande att se vart det lider även om jag har mina misstankar. 

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Carin Gerhardsen:
Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn
Vyssan lull
Helgonet
Gideons ring

4 kommentarer:

 1. Jag läste några av de första böckerna i serien, men de funkade helt enkelt inte för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att de inte passar alla, men jag gillar dem verkligen och tur att det finns så mycket andra böcker att läsa :)

   Radera
 2. Åh, den här borde jag också ta tag i snart. Bra att man får lära känna Gäddan bättre, gillar henne :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja gör det :) Gillar verkligen Gäddan som karaktär och hoppas verkligen hon får vara med till slutet :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.