måndag 20 juli 2015

Tyskungen av Camilla Läckberg

Titel: Tyskungen
Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-108-8  
Serie: Fjällbacka #5
Språk: Svenska
Antal sidor: 409
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka.

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen.

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?  
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Tyskungen är precis lika bra som Läckbergs tidigare böcker, eller denna är faktiskt den bästa i serien som jag har läst hittills. Jag gillar att läsa om Patrik, Erica och resten av invånarna i Fjällbacka.

Det känns som att Läckberg inför denna bok har gjort grundlig research om andra världskriget. Tyskungen är en väldigt spännande och välskriven bok. Intrigen är genomtänkt och berättelsen om andra världskriget riktigt intressant och man får sig en påminnelse om det fruktansvärda som drabbade miljoner människor.

Det enda som jag stör mig på är den återkommande igenom hela boken delen om Erica och Patriks 1-åring. Det känns varken trovärdigt och tillför inte handlingen någonting.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Camilla Läckberg:
Isprinsessan 
Predikanten
Stenhuggaren
Olycksfågeln 

2 kommentarer:

  1. Håller med helt klart den bästa

    SvaraRadera
  2. Håller nog också med om att detta är den bästa i serien.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.