lördag 4 juli 2015

I stället för dig av Sofie Sarenbrant

Titel: I stället för dig
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Damm förlag
ISBN: 978-91-7351-723-2
Språk: Svenska
Antal sidor: 286
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. Idag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan. 

Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.

Idag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton är gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om hennes bror. 
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.  
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är uppföljaren till Vecka 36. Man märker i denna bok I stället för dig att Sofie Sarenbrant har blivit mer erfaren som författare eftersom den här är mer välskriven än föregångaren. Inte för att jag inte gillade Vecka 36, tvärtemot men denna känns helt enkelt bättre skriven. Man behöver inte ha läst första boken för att förstå denna och dess handling då Sarenbrant snyggt återberättar lite vad som hände. Visst tycker jag att man bör läsa första boken men inget måste som sagt.

Det här är en bra och spännande. Jag vet inte om jag skulle kalla den deckare mer relationsdrama, fast det gör inget. Visst att vissa delar är förutsägbara fast inte heller det gör någonting. Det var intressant att läsa hur det fick för huvudpersonerna i förra boken.

Jag tycker att Tobbes otrohet tog lite för mycket plats. Och sedan när  Agnes får reda på sanningen hur vågar Johanna visa sig framför Agnes på sjukhuset. Och att Agnes lyckades behärska sig. Jag tyckte även att Nicole kändes lite för mycket. Det var även lite väl tydligt att Love inte var Adam men inte så att det störde läsningen. Annars så tycker jag att man engageras i karaktärernas liv.

Detta var helt enkelt en bra uppföljare och jag ser fram emot att börja på Sarenbrants serie om Emma Sköld som jag har hemma. 

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Sofie Sarenbrant:
Vecka 36

8 kommentarer:

 1. Jag var inte så jätteförtjust i de två första böckerna av Sofie men gillar hennes serie om Emma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser fram emot att läsa hennes serie om Emma.

   Radera
 2. Läste nyss Andra andningen av Sarenbrant och den gav mersmak.

  Håller med om att det är aningen jobbigt med sådan här värme. Kan gott bli lite svalare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill verkligen läsa mer av henne. Ska börja på serien om Emma Sköld småningom om tänkte jag.

   Radera
 3. Jag har tänkt läsa I stället för dig nu i sommar om jag bara får tid till det :)

  SvaraRadera
 4. Du borde läsa Sofies serie om Emma Sköld! Jag har läst hela, och gillar den verkligen! Hennes första serie, som du har läst, var helt okej men de andra är bättre. (läste hennes första serie först, och sen Emma Sköld) Jag gillar faktiskt att det är lite relationer, det gör att det inte blir alldeles för ruskigt att läsa en deckare, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå den kommer jag att läsa, har alla böcker hemma som hör i denna serie :) Så de kommer absolut att bli lästa, hoppas redan under min semester som är om 2 veckor :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.