fredag 26 juni 2015

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar 
Författare: Katarina Bivald
Förlag: Forum
ISBN: 978-91-3714-046-9
Språk: Svenska
Antal sidor: 396
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. 28-åriga Sara Lindqvist från Haninge och 65-åriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Men där finns förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Både Sara och staden lever upp, nya och oväntade kärlekspar bildas och varken Sara eller invånarna vågar tänka på att hon snart måste åka hem. När hennes tvåmånadersvisum är på väg att gå ut får hennes nyfunna vänner en alldeles galen, underbar idé …

 ~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar är en lättsam, feelgood bok som hade potential men tyvärr så föll den mig inte direkt i smaken och jag tyckte inte riktigt att den höll måttet. Jag kände att den gick långsamt och den inte riktigt kom igång. Jag tyckte även emellanåt att den inte kändes speciellt trovärdig.

Jag älskar böcker som har med böcker att göra, vilken boknörd gör inte det liksom. Jag uppskattade alla bokreferenser som denna bok innehöll. Och visst var den lite smågullig och lättsam, förutsägbart då man liksom visste att den skulle få ett lyckligt slut men det gjorde inget.

Men annars så tyckte jag faktiskt att den var lite småtråkig. Jag fann det märkligt att Sara bara sådär åkte till andra sidan jordklotet för att bo hos en egentligen främmande människa, en människa hon endast känner via brevväxling. Kändes lite konstigt att alla i Broken Wheel tog emot henne så som de gjorde, det var liksom helt ok för en främmande människa för dem att bo i Amys hus. Trevligt att de tog emot henne så väl men det kändes lite banalt faktiskt.

Betyg: 3 av 5.

4 kommentarer:

 1. Fick tag i denna bok på second hand. Vill så görna hinna läsa den snart för jag tycker att den verkar bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den hade potential men jag vet inte fastnade inte riktigt. Hoppas du gillar den.

   Radera
 2. Har läst drygt halva utan att fastna riktigt. Tycker också att den är långsam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den är lite långsam måste jag säga och jag fastnade inte riktigt.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.