tisdag 19 maj 2015

Fangirl av Rainbow Rowell

Titel: Fangirl
Författare: Rainbow Rowell
Förlag: Pan Macmillan
ISBN: 978-14-4726-322-7
Språk: Engelska
Antal sidor: 461
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Cath and Wren are indentical twins, and until recently they did absolutely everything together. Now they´re off to iniversity and Wren´s decided she doesn´t want to be one half of a pair anymore, she wants to dance, meet boys, go to parties and let loose. It´s not easy for Cath. She´´s horribly shy and has always buried herself in the fan fiction she writes, where she always knows exactly what to say and can write a romance far more intense than anything she´s experienced in real life. 

Now Cath has to decide whether she´s ready to open her heart to new people and new experiences, and she´s realizing that there´s more to learn about love than she ever thought possible....

A tale of fanfiction, family and first love. 
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag måste sluta ha så höga förväntningar på vissa böcker, men det är inte lätt. De höga förväntningarna på vissa böcker finns helt enkelt där.
Jag tokälskade Eleanor & Park när jag läste den förra året, därför hade jag höga förväntningar på denna, helt enkelt för höga som inte infriades.

Rainbow Rowell är riktigt duktig på att fånga känslan av att vara tonåring och att gå igenom de förändringar som man gör i den åldern så på så sätt är Fangirl är en lättsmält och lättläst bok som har sin charm, men det räckte tyvärr inte för att jag skulle bli helt såld över boken.

Jag gillade Cath, hon är väldigt osäker och inte alls bekväm i sociala sammanhang men hon är ändå rakt på sak och en ärlig person som står upp för vad det är hon gillar. Det är what you see is what you get med henne och det gillar jag. Levi, han är för bra för att vara sann helt enkelt men jag gillade honom verkligen, han fick mig att le ett par gånger. Relationen tvillingsystrarna Cath och Wren tror jag är lätt vanlig bland syskon trots att jag ville skaka om Wren ett par gånger.

Boken är för lång med tanke på att det faktiskt inte så händer så mycket, jag har inga problem med att läsa långa böcker men tyvärr här blev det liksom mest segt då handlingen puttrade på på sparlåga och framförallt på slutet så hände det inte något.

Det som jag störde ihjäl mig på var de historierna om Simon Snow (som inte finns på riktigt men man fattar att det är Harry Potter som är inspirationen och de påminner extremt mycket om HP) som man får läsa innan varje kapitel. De gav absolut ingenting till handlingen, absolut ingenting utan jag fann dem på riktigt så tråkiga att jag inte ens orkade med att läsa dem utan istället bara skummade igenom dem, om ens det. Jag hade även samma känsla av Caths fanficiton, totalt ointressant.

Nu låter det nog som att jag inte alls gillade Fangirl, jag blev bara inte lika såld som så många andra men jag ser absolut charmen i denna, det är fortfarande en mysig och gullig bok med härliga karaktärer.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Rainbow Rowell:
Eleanor & Park

4 kommentarer:

 1. Jag gillade den här men håller med att delarna med Simon Snow kändes lite överflödiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan se charmen i den men den föll mig bara inte riktigt i smaken.

   Radera
 2. Simon Snow delarna var totalt onödiga :D ändå älskade jag boken. Kan inte ens riktigt förklara varför. Rowell har en sådan konstig effekt på mig :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snow delen tillförde verkligen ingenting. Jag kan se charmen i boken och att folk verkligen älskar den men mig fastnade den inte så mycket på :) Men jag kommer absolut att fortsätta läsa Rowell hon skriver underbart :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.