lördag 28 mars 2015

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

Titel: Vecka 36
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Damm förlag
ISBN: 978-91-7351-754-6
Språk: Svenska
Antal sidor: 300
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Varje förälders värsta mardröm!

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.


Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand. 

~Goodreads.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har varit nyfiken på Sofie Sarenbrant ett tag, denna har stått i min hylla bra länge så nu blev det dags att läsa den. För att vara hennes debutbok får jag säga att den var helt ok, kan inte säga att det blev någon ny favoritbok.

Det är egentligen inget fel på handlingen med vi klickar inte helt och hållet jag och Vecka 36. Jag tycker att den började bra men sedan blev det för krystat och platt. Dialogerna sticker inte ut, det var ett för simpelt språk, karaktärerna imponerade inte heller på mig de kändes så platta, tunna och utan någon gnista, man lär inte alls känna dem på djupet.

Det hintas tidigt i boken vem den skyldige är. Jag kunde inte låta bli att tycka att slutet var för uppenbart och något överdrivet.

Givetvis är boken väldigt lättläst, det krävs inte så mycket av läsaren. Nu låter det som att jag inte alls gillade boken men så är inte fallet, det är en helt ok deckare, inget man kommer ihåg så väldigt länge efter att den är utläst.

Fortsättningen på den här boken heter Istället för dig, den står hemma i hyllan och jag kommer absolut att läsa den samt hennes serie om Emma Sköld.

Betyg: 3 av 5.

4 kommentarer:

 1. Jag har gillat böckerna om Emma men den här tyckte jag var sådär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den var lite sådär faktiskt, så jag hoppas jag gillar de andra bättre.

   Radera
 2. Jag har lånat hem Vecka 36 så vi får se om jag hinner läsa den innan den ska lämnas tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok bok tyckte jag, snabbläst också.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.