söndag 29 mars 2015

Sophies historia av Jojo Moyes

Titel: Sophies historia
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-8734-328-5
Original titel: The girl you left behind
Språk: Svenska
Antal sidor: 439
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver tillsammans med sin syster familjens hotell i hemstaden medan deras män slåss vid fronten. När den nye tyske kommendanten får syn på Sophies porträtt målat av hennes make Edouard föds en farlig besatthet som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut.

London, 2006. Sophies porträtt hänger hemma hos Liv Halston. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia, och hotar att vända upp och ner på Livs tillvaro.

Sophies historia är berättelsen om två unga kvinnor, åtskilda av ett sekel, som förenas i sin beslutsamhet att slåss för det de älskar mest oberoende av vad det kostar.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Sedan jag läst “Livet efter dig” har jag varit väldigt intresserad och nyfiken att läsa mer av henne. Så jag såg väldigt mycket fram emot att läsa Sophies historia när jag började på den, tyvärr berördes jag inte lika mycket av denna bok som med Livet efter dig.

Det här är en kärleksroman som utspelar sig under första världskriget och i nutid. Sophies och Livs öden vävs samman kring ett porträtt. Jag tycker att det var väldigt intressant att läsa om första världskriget, Mojets har skildrat misären på ett trovärdigt sätt. Historien som utspelar sig i nutid tyckte jag var en på tok för långdragen kärlekshistoria. Det var när man fick följa och läsa om Sophies kamp som jag fann boken intressant och som drev den framåt som gjorde att jag ville läsa kapitel efter kapitel eftersom jag ville veta vad som händer Sophie. Sophies del gillade jag men delen i nutid tyckte jag var för långdragen och för förutsägbar.

Jojo Moyes skriver har  ett välskrivet och lätt språk. Trots att inte denna bok blev en ny favorit kan jag inte låta bli att fängslas av författarens fantastiska sätt att skriva. Boken hade dock kunnat kortats ner något, nu upplevde jag den för lång och långdragen.

Trots att detta inte var samma upplevelse som Livet efter dig, en bok som jag verkligen gillade kommer jag absolut att läsa mer av Jojo Moyes då jag verkligen gillar hennes sätt att skriva.

Betyg: 3,5 av 5.

Böcker jag läst av Jojo Moyes:
Livet efter dig

2 kommentarer:

  1. Köpte denna och två andra böcker av Jojo Moyes för ett tag sedan. Ser så mycket fram emot att läsa dem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan verkligen rekommendera hennes böcker :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.