måndag 9 februari 2015

Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen

Titel: Mamma, pappa, barn
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-860-6710-6
Serie: Hammarbyserien #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 344
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Spaningsgruppen på Hammarby polisstation på Södermalm i Stockholm måste handla snabbt. Tre olika fall hamnar inom kort på kriminalkommissarie Conny Sjöbergs bord.
Lilla Hanna, tre år gammal, vaknar en morgon och finner att hon är alldeles ensam. Hennes pappa är utomlands och alla tecken tyder på att hennes mamma har tagit lillebror med sig och flyttat därifrån. Vilsen går hon hemifrån utan mål.
Petra Westman vid Hammarbypolisen hittar under en tidig motionsrunda ett svårt medtaget spädbarn i en buske. När barnets mamma hittas död i närheten börjar jakten för att hitta Hanna innan mördaren gör det.
 

Samtidigt hittas en sextonårig flicka med trassliga familjeförhållanden strypt på en toalett på en Finlandsfärja. Kvar finns hennes lillasyster som utsätter sig för situationer ingen fjortonåring borde vara i närheten av att hamna i.
Och medan utredningsgruppen kämpar för att lösa fallen drabbas den av såväl interna bekymmer som personliga tragedier. Klarar Conny att hålla ihop gruppen och kommer de hitta mördaren i tid?
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Uppföljaren till Pepparkakshuset är precis lika bra som den första boken i serien, om inte bättre eller jo bättre. Handlingen är riktigt bra och gripande. Gerhardsen skriver om saker och ämnen som kan hända bland oss. Böcker där barn far illa får det att vända sig i magen och krypa under skinnet på mig.

Jag tyckte nästan det var jobbigt att läsa de kapitlen om den 3-åriga Hanna. Men jag måste säga att jag tyckte att just den biten var något överdriven. Nu var det många år sedan jag själv var tre år och ok för att jag alltid varit väldigt självständig. Men Hanna för att vara tre år är lite för avancerad i sitt sätt att tala, tänka och agera, det var inte riktigt trovärdigt.  

Boken är spännande hela vägen, otroligt svår att lägga ifrån sig. Det händer hela tiden saker som bär historien framåt, språket flyter på utan att bli för krångligt och invecklat. Författaren lyckas även skapa intressanta karaktärer som det är spännande att följa, speciellt de poliser. Dock blev jag en aning besviken på Conny i denna bok och tyckte att sista kapitlet kändes onödigt. Petra gillar jag skarpt och om hon nu skulle ha rätt i sin gissning så blir jag riktigt besviken.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Carin Gerhardsen:
Peparkakshuset

2 kommentarer:

  1. Ser att du har samma funderingar som jag hade när jag läst denna. Och jag tänker inte berätta svaret :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste ta mig ann nästa bok i serien så jag får veta :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.