fredag 20 februari 2015

Bokbloggsjerka 20 – 23 februari

Äntligen fredag, idag efter jobbet väntar en rolig kväll med två vänner. Först blir det tidig middag och sen ska vi till China teatern och se Flashdance. Men innan arbetsdagen börjar tänkte jag göra veckans jerka.

Denna vecka undrar Annika: Suget att skriva är dock ständigt närvarande och jag försöker verkligen hitta sätt för att kunna slänga ihop ett par inlägg i veckan åtminstone. Hittills har jag inte kommit på något som skulle hjälpa mig på vägen och därför skulle jag vilja ta del av era bästa tips. Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?

Jag vet inte om jag har några bra tips att komma med. Min egen blogg står ibland ett par dagar tom utan inlägg, det för att jag är på tok för trött ibland att sätta mig vid datorn när jag kommer hem från jobbet då jag har ett arbete där jag sitter vid en dator hela dagen. Men jag brukar skriva en liten lista med inlägg som jag vill göra så jag kommer ihåg på en lapp, ibland när jag känner för att jag orkar och tiden finns gör jag i ordning flera inlägg så jag sedan kan sprida ut dem under veckan.

Under tiden jag läser en bok brukar jag skriva ner lite anteckningar som jag vill ha med i min recension. Till mina omdömen på en bok brukar jag nästan direkt göra ett utkast med länkar relevanta länkar, lite reflektioner.

Trevlig helg.

17 kommentarer:

 1. Smart att göra det direkt, måste lära mig det.

  SvaraRadera
 2. Jeg skriver innlegg et par ganger per uke, men ikke om alle bøker jeg leser. Må prøve å bli med på jerkan denne uken.

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på det där att skriva anteckningar medan jag läser, men kommer aldrig till skott där.

  SvaraRadera
 4. Jag känner ibland att jag ockå skulle behöva anteckna lite under läsningen men oftast blir det tyvärr inte av.. Som tur är brukar det gå bra ändå! Jag skriver ju dessutom nästan alltid recensionen direkt efter att boken är utläst, just för att inte glömma hur jag kände. Ibland är det dåligt och ibland är det bra.

  SvaraRadera
 5. Jag tror det var i somras som jag lyckades "jobba" upp en rejäl buffert med färdiga inlägg och även om den är lite mindre nu så har jag ändå en buffert. På det viset behöver jag bara skriva något när jag har lust :)

  SvaraRadera
 6. Är dålig på att anteckna under läsningen! Trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
 7. Jag har försökt att få det att fungera med anteckningar, men den metoden är bortkastad på mig. Eftersom jag oftast sitter på buss blir det helt oläsliga anteckningar om jag skriver för hand och skulle jag anteckna i mobilen blir jag garanterat distraherad och "ska bara kolla en sak på...".

  SvaraRadera
 8. Det är väl helt rätt strategi, bättre att inte skriva alls vissa dagar än att tvinga sig till nånting - det blir inte bra och då blir bloggen en börda istället för något skoj.

  SvaraRadera
 9. jo, anteckningar under läsning gör jag också.

  SvaraRadera
 10. Jag gör aldrig anteckningar. Ibland fotar jag någon sida med bra citat men i övrigt önskar jag att jag kunde vara lite mer strukturerad.

  SvaraRadera
 11. Låter som en bra metod :) Tycker inte det gör nåt egentligen om det blir tomt en dag eller två men det ger lite dåligt samvete på nåt sätt.

  SvaraRadera
 12. Låter jättebra att göra anteckningar. Tyvärr har jag aldrig vant mig vid att göra det utan hoppas fortfarande att jag ska komma ihåg hur jag tänkt när jag läste boken.

  SvaraRadera
 13. Hoppas att du får en riktigt trevlig kväll. Jag gör också anteckningar medan jag läser en bok, annars blir det svårt att minnas vad det var man ville ha med i recensionen.

  SvaraRadera
 14. Jag försöker skriva inlägg om en bok jag läst så fort jag kan när den är utläst, så jag inte glömmer något, för jag kan inte skriva anteckningar medan jag läser, det har aldrig fastnat hos mig

  SvaraRadera
 15. Dålig på att göra anteckningar under läsning, det får bli tillbakablickar istället efteråt...

  SvaraRadera
 16. jag gör också anteckningar med hänvisningar till sidor och försöker göra ett första utkast till omdöme ganska snart efter det att jag läst en bok

  SvaraRadera
 17. Jag är jättedålig på att anteckna under tiden jag läser.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.