torsdag 22 januari 2015

Knutar och kors av Ian Rankin

Titel: Knutar och kors
Författare: Ian Rankin
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7499-582-4
Original titel: Knots and Crosses
Språk: Svenska
Antal sidor: 224
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Men här, i Edinburgh! Det är ju otänkbart. Det otänkbara är att två flickor har försvunnit och hittats mördade. Och nu är en tredje flicka försvunnen; förmodligen har hon gått samma tragiska öde till mötes. Kommissarie John Rebus – som röker och dricker för mycket, och vars egen dotter har flyttat ifrån honom tillsammans med hans desillusionerade före detta hustru – är en av de många poliser som är på jakt efter mördaren.
Rebus är själv jagad av sitt förflutna. Och snart börjar han få anonyma brev med knutar på snören, tändstickor i kors och förbryllande innehåll som leder honom in i en lek vars regler han inte känner till. En lek på liv och död.
Knutar och Kors är den första boken i Ian Rankins serie om John Rebus.
 ~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är Ian Rankins första bok i serien om kriminalkommissarie John Rebus. I serien om John Rebus har det kommit ca 20 böcker, Knutar och kors skrevs redan 1987. Den här fick jag hem som ett spontanutskick av Modernista.

Detta är mitt försa möte med Ian Rankin, Modernista kommer ge ut flera av hans böcker i denna serie om John Rebus.Jag blev inte superfrälst av denna bok men tillräckligt för att jag ska vilja fortsätta läsa på denna serie. 

Trots att boken inte är så lång, 224 sidor är det en snabbläst, välskriven och spännande bok.
Även fast  att boken är skriven 1987 känns den inte gammal eller föråldrad. Jag tyckte John Rebus var en skön karaktär trots att han röker mycket och tar en och annan drink för mycket.

Jag har inte så mycket mer att säga om denna bok men letar man efter en snabbläst och bra deckare kan jag klart rekommendera den. 
 
Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.