måndag 15 december 2014

Julens läsning 2014 – En enkät

Jag blev taggat hos Johanna för ett par dagar sedan. Tack snälla du :)
Jag ser fram emot att få vara lite ledig nu under jul, jag jobbar denna vecka samt två dagar nästa vecka sedan får jag vara fem dagar ledig, tillbaka och jobba två och sedan ytterligare fem dagar till.
Ska bli så skönt att bara få vara och koppla av. 

1. Julen närmar sig alltså med stormsteg. Vilka/vilken bok önskar du dig i julklapp?
Min familj har lagt ner med att köpa böcker till mig för de vet aldrig vad jag har och inte har. De tycker att det är lättare att köpa presentkort eller ge mig pengar till böcker. Jag kan faktiskt inte komma på såhär på rak arm vad det är för böcker jag önskar mig har fått hem så mycket böcker jag velat på sista tiden.

2. Har du något bra tips på en riktigt bra bok att ge bort i julklapp? Det går bra med flera tips fördelat på genre också om du har många idéer.
Jag tipsar alltid om Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón, älskar den. Flyga drake av Khaled Hosseini är en annan favoritbok. Man kan aldrig gå fel med Jo Nesbös Harry Hole. 

3. Många ser till att ordna julläsningen på egen hand för att se till att vara på den säkra sidan och få läsa det man vill och inte bara det som den nyckfulle tomten kommer med. Har du planerat din julläsning? Kanske sparat någon godbit eller köpt hem enbart för att förgylla din jul och nyårshelg?
Jag brukar faktiskt inte planera min läsning utefter ledighet, tid på året osv utan jag brukar läsa det jag känner för stunden, ska försöka få så många rec-ex läst som möjligt. 

4. Julen är ju en social högtid med släkt och familj i centrum. Hur gör man då för att hitta lästiden? Har du någon bra ursäkt för att slippa ifrån sällskapsspel och grönkål och få läsa en stund i lugn och ro?
Jag tycker att det är mysigt att umgås och spela spel, det brukar vi alltid göra i min familj. Vi firar dels på självaste julafton med att se Kalle Anka men äter inget julbord utan det gör vi alltid på juldagen för det är den som man firar jul i Kroatien där vi har vårt ursprung, så det blir ett par dagar tillsammans med familjen och det är bara trevligt. Samtidigt så är de helt ok med att jag lägger mig i soffan med en bok. 

5. Många läser höstens pristagare, typ Nobel eller Augustpris, under julen. Brukar du göra det?
Nej det gör jag inte, jag är inte så duktig på att läsa varken Nobel eller Augustpris, det brukar inte vara böcker som intresserar mig. 

6. Brukar du läsa någon särskild bok eller bokgenre för att komma i julstämning? 
Nej det gör jag faktiskt inte utan det blir det jag känner för just för stunden. 

7. Finns det någonting du absolut INTE vill ha i julklapp?
Strumpor.

8. Vad är det godaste tilltugget till en bok under julen?
Julmust är en självklarhet och lussebullar.

9. Har du något speciellt minne av en fantastisk läsupplevelse från någon tidigare jul?
Jag älskar ju som ni vet Carlos Ruiz Zafón. Förr förra året låg jag nerbäddad i soffan hos mamma och pappa och läste hans Ängelens lek, det var bara så mysigt att ligga där medan mamma höll på och stökade i köket.

10. Finns det något speciellt du har som tradition att läsa varje jul?
Jag har faktiskt inte det utan läser böcker jag inte har läst helt enkelt. 

Nu kan jag välja att skicka denna vidare och det tänkte jag göra till: 

10 kommentarer:

 1. Nu blev jag väldigt sugen på julmust. Och Ängelns lek har jag stående i hyllan och väntar på att bli läst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar julmust :) åååhhh då har du underbar läsning framför dig :)

   Radera
 2. Presentkort är ofta riktigt bra för då kan man välja ut precis det man vill ha! Och jag håller med om att Carlos Ruiz Zafon är väl värd att tipsas om flera gånger om! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis jag är en av dem som gillar att få presentkort för att jag ska kunna välja själv vad jag vill ha :) Älskar hans böcker och tipsar om dem så fort jag bara får möjlighet :)

   Radera
 3. Tack för taggningen, tyvärr har jag redan gjort den, men fint att du tänkte på mig.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då så :) borde jag ju ha sett ;)

   Radera
 4. Roligt att du ville hänga på och göra den! Hoppas du får en fin jul med mycket läsning och mys med familjen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du för taggen :) och det samma till dig med, hoppas du får en riktigt fin och härlig jul med massa bokiga paket :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.