fredag 12 december 2014

Bokbloggsjerka 12 – 15 december

Denna vecka undrar Annika: Veckans fråga kommer från Mia: Är tre ett dåligt betyg? (Gäller betygskalan 1-5. Sortera in trean på motsvarande plats om du använder en annan typ av poängsättning)

Nej absolut inte för mig. Jag använder mig av en betygsskala mellan 1-5 i mina recensioner, mer för min egen del och för att snabbt ge boken jag läst ett betyg. För mig är faktiskt betyg 3 ett bra betyg, för mig är boken godkänd och jag vill gärna läsa mer av författaren. Det betyder att jag gillar boken men kanske inte att den berörde mig så som jag hade velat eller så som föregående bok med ett högre betyg gjorde. När jag sätter ett betyg på en bok så är det min personliga upplevelse av boken och jag rekommenderar gärna boken vidare även fast jag satt betyget 2

Trevlig helg på er. 

16 kommentarer:

 1. Precis, någon annan kan ju gilla boken!

  SvaraRadera
 2. För mig är betyg 3 mer "mellanmjölk" och jag får inte lust att kasta mig över en bo som fått en trea.. tyvärr!

  SvaraRadera
 3. Nej, det är ju det där med "personligt". Även om jag skulle sätta lägsta betyget på en bok så betyder det ju inte att boken är dålig, bara att jag inte gillade den :)

  SvaraRadera
 4. Jag tror inte jag skulle lyckas sätta sifferbetyg på de flesta böcker jag läser. Det finns ju nästan alltid både bra och dåligt i dem.

  SvaraRadera
 5. Jag tror ju att det är just tre jag skulle sätta på dom flesta böckerna om jag satte betyg..

  SvaraRadera
 6. Alla har vi ju olika smak och vad som är bra för en kanske inte är det för någon annan

  SvaraRadera
 7. Ja betygen är ju personliga och är ju för egen del :) Det jag gillar kan ju någon annan ogilla eller tvärt om så är viktigt att inte ta betyg för seriöst :)

  SvaraRadera
 8. Tycker också att en bok som får betyget 3 är en ganska bra bok som man rekommenderar. Betygsättningen handlar ju också om vad man själv tycker, och alla är ju olika.

  SvaraRadera
 9. För mig är en trea bra eller dålig beroende på vad det är för sorts bok. Lätta böcker är ju ofta treor vilket är helt ok, medan en tung bok som får en trea kanske inte känns helt värd besväret.

  SvaraRadera
 10. Ja det är ungefär som mina tankegångar.
  Mia

  SvaraRadera
 11. En 3:a är bra, men en 2:a för mig innebär att jag inte rekommenderar den.

  SvaraRadera
 12. Håller helt med dig. Behöver inte vara något fel på en bok som får en trea, den gjorde kanske bara inte jättestort intryck på just mig :)

  SvaraRadera
 13. Det svåra är ju att betyget är personligt. Det jag tycker är medelmåttigt kan ju någon annan tycka vara urdåligt eller helt fantastiskt.

  SvaraRadera
 14. en trea betyder ganska bra men inget över sig. tål att läsas, men gör ingen större skillnad. ibland tycker jag att det kan vara bra med en och annan bok som man bara rinner igenom

  SvaraRadera
 15. Har taggat dig till att göra en enkät om julläsning. Kika in på min blogg om du vill vara med :)

  SvaraRadera
 16. Betyg är inget för mig, jag väljer efter min egen känsla, som kan variera kraftigt!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.