torsdag 6 november 2014

Livrädd av S.J Bolton


Titel: Livrädd
Författare: S.J Bolton
Förlag: Modernista
ISBN: 97-91-7499-169-7 
Serie: Lacey Flint #2
Original titel: Dead scared
Språk: Svenska
Antal sidor: 411
Finns hos: Adlibris / Bokus 

********************************************************************************************************************
Handling: En våg av självmord sköljer över Cambridges universitet. Varje gång är det en kvinnlig student. Och varje självmord är begått under mer chockerande omständigheter än det föregående. Polisen vet att det inte kan vara en rad sammanträffanden. Men de kan inte bevisa det.

Enda sättet att utreda fallen är att placera någon under täckmantel. En ung polis, en kvinna lika utsatt som de andra. Lika oförberedd på den mardröm hon möter. Lacey Flint har all anledning att vara försiktig.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag tyckte verkligen om Boltons första bok, Nu ser du mig. Sedan jag läste ut den har jag velat fortsätta läsa om Lacey Flint och hennes kollegor.

Jag måste börja med att säga att Modernista är ett av mina favorit förlag, jag har inte läst en enda bok som de har gett ut som jag inte gillar. De imponerar mig mer och mer för varje bok som jag läser, och för att inte tala om hur generösa de är mot oss bokbloggare, det uppskattas enormt.

Tillbaka till boken då. Trots att jag verkligen gillade föregående bok så är denna bättre, riktigt bra bok. Det är en riktig bladvändare som jag inte ville lägga ifrån mig, här pratar vi sträckläsning. Föregångaren var med blodig denna är en kuslig och spännande psykologisk thriller. Medan jag läste den både regnade det och blåste det ute så det bidrog till ytterligare skrämselfaktor.

Jag är fullkomligt livrädd för clowner, det finns ingenting som är charmigt eller gulligt med dem, absolut ingenting. I den här boken blir en av studenterna trakasserad av ondskefulla clowner och det fick mig nästan att slå igen boken eller att hoppa över dessa stycken, så obehagligt. Jag gillar Boltons sätt att skriva, hon skriver på ett obehagligt, ruggigt och fängslande sätt, hon håller läsaren på nålar in i det sista. Jag gillar även hennes sätt att lägga upp berättelsen, hon lyckades i alla fall lura mig eftersom jag inte var säker på vem den skyldige var. Jag gillar Lacey Flint mer och mer, hon påminner mig lite om Lisbeth Salander.

Om man inte skulle vilja läsa i ordning (inte för att jag skulle förstå varför man inte skulle vilja göra det) så går de bra att läsas som fristående då Bolton skickligt berättar lite om Laceys och Joseburys relation och vad som hände i Nu ser du mig. S.J Bolton rekommenderar jag till alla som gillar deckare. Jag har inte Odödlig hemma men har beställt den så den bör komma hem vilken dag som helst för jag vill verkligen fortsätta på den här serien och så fick jag ju bok nummer fyra från förlaget.

Det som gjorde att det inte riktigt blev full pott för Livrädd är att jag tyckte att slutet blev en aning hastigt för mig. Det var inget dåligt slut men jag tyckte att det helt enkelt blev för hastigt.

Betyg: 4,5 av 5.

Böcker jag läst av Sharon Bolton:
Nu ser du mig

2 kommentarer:

  1. Detta är min favorit av de fyra böckerna hittills. Älskar att den är så psykologiskt skrämmande. Lycko dig som har två böcker kvar att läsa om Lacey!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen psykologiskt skrämmande, kröp i skinnet på mig flera gånger. Ser verkligen fram emot att läsa flera.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.