fredag 31 oktober 2014

Sonen av Jo Nesbö

Titel: Sonen
Författare: Jo Nesbö
Förlag: Pirat förlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-642-0436-3
Original titel: Sønnen
Språk: Svenska
Antal sidor: 540
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.

För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far – en av de bästa brottsutredarna någonsin – sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonny liv rasade samman och han blev narkoman.

I Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken var väldigt efterlängtad, Jo Nesbö är en av mina absoluta favoriter. Jag älskar, älskar serien om Harry Hole, Huvudjägarna gillade jag dock inte.

Här var jag ju beredd att det inte skulle handla om Harry Hole, detta är som bekant en fristående berättelse. Innan jag började läsa var jag nervös. Kommer Nesbö kunna imponera på mig utan Hole? Kommer jag att toksakna Hole? Har jag för höga förväntningar? Ja ni förstår frågorna var många. Visst saknade jag Harry, det gjorde jag med jämna mellanrum, men jag tyckte att detta är så himla bra, så så bra. Nesbö du är och kommer alltid vara min favorit författare när det kommer till deckare, alltid.

Sonen var väldigt spännande och jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig den trots att jag inte ville att den skulle ta slut. Det är som alltid när det kommer till Nesbö oerhört välskrivet, snabbt tempo, våldsamt och smutsigt.  

Det som fascinerar mig är att jag lyckas sympatisera med Sonny Lofthus. Han är ute på en hämnings turné av dess like och man borde väl egentligen inte sympatisera med en sådan person men det gör jag. Den andra huvudpersonen Simon Kefas fastnar jag dock inte lika mycket för, vet inte vad det är men jag fastnar inte på samma sätt vid honom.  

Jag vet inte om det är tänkt att det här ska bli en ny serie som Nesbö tänkt skriva om dessa två karaktärer med tanke på det slut som Sonen har. Men är det så att det är tänkt att det ska komma flera böcker så längtar jag ihjäl mig efter en uppföljare.

Betyg: 5 av 5.

Böcker jag läst av Jo Nesbö, recenserade i denna blogg:
Gengångare
Polis

2 kommentarer:

  1. Fast med Simon Kefas kan det väl inte bli någon fortsättning?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men oj vad tänkte jag med, det har du ju så rätt så i.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.