tisdag 30 september 2014

Stöld av babian av Anna Karolina

Titel: Stöld av babian
Författare: Anna Karolina
Förlag: Norstedts Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-1-305816-0 
Språk: Svenska
Antal sidor: 437
Finns hos: Adlibris / Bokus 

********************************************************************************************************************
Handling: Adnan har just avtjänat ett straff för grovt narkotikabrott. Nu måste han skaffa stålar snabbt för att betala sina skulder. Magnus är kriminalkommissarie och balanserar på lagens gränser i sin jakt att sätta dit buset. Han är svag för kvinnor.

Amanda är nykläckt polis. Hon har valt yrket av ett väldigt personligt skäl: systerns självmord. Några är ansvariga. Och de ska få betala. Två män ligger överst på listan: en kriminell och en polis. Hon är beredd att offra allt.
 ~Norstedts.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Till en början tog det ett tag tills jag kom in i den här boken men efter ungefär 100 sidor släppte det och jag gillade den verkligen.

Detta är en bra debutroman. Det är en spännande historia och händelserna som utspelar sig skulle lika gärna kunna hända idag och vara aktuella även i dagens samhälle. Författaren skriver på ett språk som är aktuellt och modernt.

Jag gillade hur man fick följa alla tre huvudpersonerna, Adnan, Amanda och Magnus. Jag fick lite blandade känslor för Adnan, ibland tyckte jag synd om honom och ibland tyckte jag att han var en fullkomlig idiot som fortsatte på den kriminella banan.  

Kriminalkommissarien Magnus var en riktigt douche, en karaktär som gjorde mig så himla förbannad, en riktigt mansgris som jag inte kunde ha någon medkänsla för.

Jag gillade Amanda, här har vi en tjej som är beredd att gå lång väg för att hämnas sin syster. Det är krut i henne och det är ingen kvinnlig polis som inte vågar stå upp för sig själv, det är verkligen krut i henne.   
Jag läste en intervju med författaren där hon säger att det kommer en uppföljare och att hon planerar att skriva minst tre böcker i samma serie. Jag kan absolut tänka mig att läsa de kommande böckerna i denna serie.

Betyg: 3,5 av 5.

6 kommentarer:

 1. Låter lovande, jag fick den på bokbloggsminglet, signerad och allt.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade den verkligen hoppas du kommer gilla den. Alltid kul att få böcker signerade.

   Radera
 2. Jag fick visst också med mig den här från bokbloggarminglet. Det är ju så svårt att motstå en svensk deckare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det svårt att motstå svensk deckare, de gör det ju så bra :)

   Radera
 3. Har inte varit så intresserad av denna tidigare men nu blev jag lite sugen på att läsa :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.