onsdag 3 september 2014

De odödligas hunger av Julie Kagawa

Titel: De odödligas hunger
Författare: Julie Kagawa
Förlag: Harlequin - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-6409-812-2
Serie: Blood of Eden #2
Original titel: The Eternity Cure
Språk: Svenska
Antal sidor: 332
Finns hos: Adlibris / Bokus / Harlequin

**********************************************************************************************************************
Handling: Jag är fortfarande på väg. Och jag jagar en skugga.

Hon har gjort det otänkbara: dött för att överleva. Utkastad från Eden och skild från den enda hon någonsin vågat älska, ska Allie följa blodets kall för att rädda hennes skapare Kanin från Sarren. Men när spåren leder tillbaka till hennes hemstad New Covington finner Allie något som kommer att förändra världen för all framtid – och som eventuellt innebär slutet för både människor och vampyrer.

En ny pest härjar – röda lung-viruset – som är dödlig för både människor och vampyrer. Deras enda hopp är den hemlighet som Kanin bär på, men ska Allie hinna fram till honom i tid?

Allie trodde att odödligheten skulle vara för alltid. Men nu när allt har vänts uppochner kommer gränsen mellan människa och monster fortsätta suddas ut, och hon ställs inför ett val – ett val som ingen borde behöva göra.
 ~Harlequin.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Första boken i denna serie gav jag en 3:a i betyg. Tyckte att den var helt ok men levde inte riktigt upp till de förväntningar jag hade. Men denna bok De odödligas hunger däremot den levererade verkligen, tyckte mycket mer om den här andra delen än vad jag gjorde med den första boken i denna serie.

Tyckte nog att den startade lite segt men sedan ökade takten och boken kom verkligen igång och blev bara bättre och bättre ju mer jag läste i den, boken var verkligen spännande och full med action. Det jag verkligen gillar med den här serien är att människan är så medveten om vampyrerna och att det är vampyrerna som styr, vampyrerna lever inte i skuggan och gömda utan det är de som bestämmer och människan får finna sig i att vara deras slavar och blodpåse. Tycker det är lite annorlunda mot andra vampyrböcker.

Jag gillar Allison så mycket mer i denna bok, rättare sagt jag gillar i stort sett alla karaktärer mycket mer i denna bok.
Jag kan fortfarande inte komma över namnet Kanin. Asså jag skrattar till varje gång jag läser det namnet. Jag har så svårt att ta honom seriöst med det namnet, en läskig härskarvampyr kan inte ha namnet Kanin hur mycket jag än gillar honom som karaktär.
Allison har utvecklats väldigt mycket och är en otroligt stark karaktär. Gillar den här bitska relationen som hon har med Schakalen, jag skrattade till ett par gånger när han kom med någon sarkastisk kommentar. Alla andra karaktärer Ezeikel, Sarren och Kanin har utvecklats enormt i denna bok. Gillade verkligen att man fik veta mer om alla karaktärers förflutna.

Och slutet då, jisses vilken cliffhanger. Vill läsa fortsättningen nu på en gång. Förresten är det någon som vet när svenska översättningen på bok tre kommer?
För att avsluta så tycker jag väldigt mycket om denna serie efter att ha läst ut den här boken.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Julie Kagawa:
De odödligas regler

2 kommentarer:

 1. Haha jag dör oxå lite åt att han heter Kanin, undrar vad han heter i böckerna på originalspråk.
  Det är kul när en trilogi inte tappar i andra boken utan faktiskt blir bättre, allting var bättre i del 2 dock lite jobbigt att vänta på sista delen nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah jag skrattar varje gång när jag läser Kanin haha. Undra om han seriöst heter Rabbit i orginalspråk ;)
   Jag tyckte absolut att denna var så mycket bättre än första boken, kul för andra brukar ju oftast verkligen kännas som en mellanbok. Åh undra hur länge vi får vänta på sista delen.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.