fredag 12 september 2014

Bokbloggsjerka 12 – 15 september

Denna vecka undrar Annika: Hur ser din recensionsprocess ut? Skriver du anteckningar (eller viker hundöron) under tiden du läser? Recenserar du en bok direkt efter du har läst ut den? Kort sagt: dela med dig av dina bästa recenseringstips!

Det beror lite på när jag läser ut en bok. Läser jag ut den sent på kvällen blir det inte så att jag sätter mig ner och recenserar den utan då får det vänta. Jag brukar under tiden jag läser skriva ner lite anteckningar i ett block som jag har, inte så att jag skriver långa meningar men lite stödord för att jag ska komma ihåg vad det var jag ville ha med. Hundöron är ett big no no skulle aldrig falla mig in att göra det i mina böcker eller någon annans heller.

Jag försöker lägga upp en recension på en bok jag läst ut ganska så snabbt den blivit utläst men ibland dröjer det några dagar då annat kommer i vägen, ibland påbörjar jag en ny bok direkt istället för att sitta vid datorn.  
Trevlig helg på er.  

20 kommentarer:

 1. Ja själva läsandet är den roliga delen, att skriva recension kan få mig att fundera länge. Sedan när jag sitter där är allt jag tänkt borta. Så jag ska börja anteckna.Tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Det där blocket är aldrig där den ska, det blir post-it, vilka jag ibland klistrar i blocket :)

  SvaraRadera
 3. Håller med - hundöron är ett otyg!

  SvaraRadera
 4. Jag brukar också recensera ganska snabbt efter att jag har läst ut den, tycker att det är en kul del av läsningen. Däremot är jag inte så bra på det där med anteckningar, tycker att det stör läsningen lite om jag vet att jag borde skriva ner mina tankar istället för att bara försvinna in i boken :)

  SvaraRadera
 5. Just det där med att skriva ned ett omdöme direkt eller ganska direkt borde jag nog bli lite bättre på faktiskt. I alla fall skriva en skiss kanske. Hundöron är ok i mina egna böcker, men enbart i pocketböckerna!

  SvaraRadera
 6. Hundöron är jag i princip allergisk mot

  SvaraRadera
 7. Hundöron har jag nog inte gjort sedan småskolan, det finns ju bokmärken :)

  SvaraRadera
 8. Varför göra hundöron när det finns så många fina bokmärken man kan köpa!! Trevlig helg på dig!

  SvaraRadera
 9. Kan vara bra att skriva en liten notering om man funderar över något speciellt när man läser. Men jag är dålig på det :)

  SvaraRadera
 10. Gör gärna mina recensioner så snart en bok är utläst.

  SvaraRadera
 11. Nä fy vale för hundöron! Förstör ju boken!!

  Kram Cissi

  SvaraRadera
 12. Jag skriver också ofta stödord för att komma ihåg. Meningarna kommer senare.

  SvaraRadera
 13. Jag älskar hundöron men gör det bara i mina egna böcker. Tycker böcker med hundöron ser lästa och använda ut, precis så som böcker ska se ut. :-)

  SvaraRadera
 14. SV: Tack för omtanken! Prognosen ser bra ut säger doktorerna. Måste medicinera med antihormonella preparat i 5 år och gå på årliga kontroller. Men så klart sitter oron för återfall som en liten tagg. Men man får göra det bästa av situationen och njuta av tillvaron så mycket det går.

  SvaraRadera
 15. Usch och fy för hundöron.

  SvaraRadera
 16. Helt med dig vad gäller hundöron! :)

  Att låta en bok ligga några dagar är heller inte så dumt. Om det inte går att komma ihåg den, var den kanske inte så bra...

  SvaraRadera
 17. Jag skriver recension relativt snart efter att jag har läst ut den, men det kan sedan dröja ett par veckor innan jag publicerar den. Dels för att göra det lättare för mig att se vad jag har skrivit fel, dels för att jag har någon paranoid baktanke om att jag annars kommer att få slut på inlägg XD

  SvaraRadera
 18. Många som inte gillar hundöron ... :) Jag tycker att de är praktiska dock.

  SvaraRadera
 19. Jag får nog så lov att skriva recensionerna genast, för jag har så dåligt minne.

  SvaraRadera
 20. Vi skiljer oss åt en del. Jag använder hundöron, jag tycker det är bra att det syns att en bok är läst, inte bara stått och sett snygg ut i hyllan. Och det händer att jag drar ut på att recensera så jag har en hel hög liggande när jag väl tar itu med det. Då får jag återuppväcka bokminnet i mig för att kunna skriva recensionen!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.