lördag 30 augusti 2014

Erövraren av Dan Buthler & Dag Öhrlund

Titel: Erövraren
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Förlag: Lind & Co - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7461-30-56
Språk: Svenska
Antal sidor: 384
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har med skrämmande medel lyckats bli frigiven från den slutna psykiatriska vård han dömts till.

Nu är han tillbaka med nya djävulska planer i sinnet. I tv-rutan ler han mot det svenska folket och säger: ”Tack – och förlåt!”
En ny mardröm kan börja.

Snygg, charmfull, rik och belevad men samtidigt fullständigt hänsynslös, känslokall, sexfixerad och brutal. Med Christopher Silfverbielke har Buthler och Öhrlund skapat en unik karaktär som inte lämnar någon oberörd.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag hör till dem som ännu inte har tröttnat på denna serie om Christopher Silfverbielke. Jag har läst alla böcker i denna serie som författarna har skrivit om Silfverbilke och kommissarie Jacob Colt. Jag har tyckt väldigt mycket om alla deras böcker. Så det var med förväntan och spänning som jag väntade på att denna skulle komma ut.

Om ni är intresserade av att läsa denna serie rekommenderar jag personligen att ni läser dem i kronologisk ordning för att få hela läsupplevelsen och historien. Men vill man inte det så finns det i slutet av boken en mycket bra resumé som sammanfattar vad som har hänt i de tidigare böckerna om Silfverbileke. Läser man den så kommer man nog snabbt komma in i boken.

Erövraren är hel ok för att vara femte boken om Silfverbielke. Den är lite annorlunda mot de tidigare böckerna, själva upplägget är annorlunda. Christopher Silverbielke är fortfarande den psykopat som vi har lärt känna fast något nedtonad i denna bok men det med flit eftersom han givetvis har en plan. Han är dock fortfarande brutal, känslokall, sexfixerad och charmig

Jag tyckte om Erövraren även om den var lite mer nertonad än dess föregångare. Den är välskriven, författarna har åter igen gjort bra research och kan konsten med att få läsaren att känna alla möjliga känslor.
Vi fick mest följa Silverbielke, jag kände att jag saknade de andra karaktärer vi lärt känna så som Jacob Colt och Linda. Visst fick vi följa dem med men inte så mycket som jag hade velat. Därför hoppas jag att det kommer en till bok där vi får se hur livet löser sig för dem speciellt för Jacob då hans liv tagit en helt galen vänding.

Jag hoppas på en till bok i denna serie där alla lösa trådar vävs ihop. Butler & Öhrlund är verkligen två av mina favoriter och jag ser som alltid fram emot kommande böcker skrivna av dem.

Betyg: 3,5 av 5.

4 kommentarer:

  1. Åh, den dök ner i min brevlåda i veckan men jag har lite annat jag måste läsa först. TYvärr. Är såå nyfiken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du får läsa den snart :) jag tröttnar aldrig på denna serie :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.