lördag 28 juni 2014

Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson

Titel: Vingar av glas
Författare: Sofie Trinh Johansson
Förlag: Mörkersdottir Förlag - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91870-1513-7
Serie: Halvblod-trilogin #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 351
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Billy har lämnat Aveline för att på egen hand be om hennes nåd och för det blod som kan rädda hennes liv. Samtidigt har han flytt från det enda hon är beredd att kämpa för, och lämnat henne med Alexander, som förändrats av hennes svek. Just som Aveline inte tror att det kan bli värre kommer Billys syster och V till dalen. Med sig har de Coraline, som visar sig vara Avelines värsta mardröm.

Vem är egentligen mannen hon tror sig älska, och vad har han en gång varit? Och är verkligen kärleken nog för att fortsätta älska?
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är då andra delen i Halvblodstrilogin. Första boken läste jag i maj månad som jag verkligen gillade. Den här boken tar vid precis där Halvblod slutade. Man märker att Vingar av glas är andra boken i serien och en mellanbok.

Jag älskar att vampyrerna är ondskefulla, lögnaktiga, hemlighetsfulla, det är inte direkt Twilight vampyrer vi har att göra med (trots att jag älskar Twilight serien). Men de är även goda och inte helt och hållet svekfulla. Jag gillar denna värld som Sofi har byggt upp, gillar hela den här iden med halvblod och deras förmågor.

Detta är en bra bok, den var inte lika bra som första boken men fortfarande en bra bok. Det som drog ner betyget mest för mig var att jag inte alls gillade att de var på en och samma plats under hela boken, i dalen. Jag fattar varför eftersom det kommer en till del, men det blev liksom långdraget och tradigt till slut.

Spoilers, markera för att läsa:
Jag blev även väldigt frustrerad på karaktärerna, mest på Aveline faktiskt. Trots att jag gillar Alexander mest så tycker jag att hon ger efter för honom väldigt snabbt och fick väldigt bråttom att få ihop det med honom. Så himla tjatigt med hennes velande fram och tillbaka mellan Alexander och Billy. Och på tal om Billy är det bara jag som tycker att det är creepy att Aveline och Billy är kära? För han är väl hennes farbror??!!! Snälla kan någon förklara detta närmare för mig. Eller vadå räknas han inte som hennes farbror för att de är vampyrer? Är hennes pappa och Billy inte bröder “på riktigt”? Måtte det vara så för annars är deras relation och kärlek till varandra allt annat än ok och på tok för skruvat och creeyp för mig.
Alexander är min favorit och jag blev så ledsen mot slutet.

Annars så gillade jag denna bok och kan helt klart rekommendera denna serie. 
Jag ser fram emot att läsa den sista och avslutande delen i denna serie. Ser fram emot att se hur allt detta kommer att avluta och hur själva mötet med rådet kommer att go down om man säger, hur själva upplösningen kommer att vara.

En sista grej. Är inte tjejen på omslagen väldigt lik Eva Mendez? Riktigt vacker tjej på omslagen iallafall.

Betyg: 3 av 5.

Delar i serien:
1. Halvblod
2. Vingar av glas
3. Leva älska brinna dö

4 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg du har, Zelly. Jag är särskilt förtjust i överskådligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla rara du :) Vad glad jag blir av din kommentar :) Tack :)

   Radera
 2. Håller på med första boken på plattan och tycks aldrig bli färdig med den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar serien, den är liiiite långdragen och för lång men gillar den ändå :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.