lördag 7 juni 2014

Att vara Nikki av Meg Cabot

Titel: Att vara Nikki
Författare: Meg Cabot
Förlag: Rabén & Sjögren 
ISBN: : 978-91-29680-56-0
Serie: Airhead #2
Original titel: Being Nikki
Språk: Svenska
Antal sidor: 294
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Förut var Em Watts en helt vanlig tjej som hellre spelade tv-spel än flirtade med killar. Sedan hände den fruktansvärda olyckan. Plötsligt befinner sig Ems hjärna i supermodellen Nikki Howards kropp. Men Em är inte något supermodellämne och det nya livet blir långt ifrån fantastiskt. 

Hon tvingas manövrera sitt gamla liv i hemlighet, samtidigt som hon går i skolan och gör glammiga modefotograferingar. Hon kan inte berätta för sin bästis - killen som hon gillar - vem hon egentligen är, hon träffar knappt sin familj och det värsta av allt är att hon är övertygad om att företaget som har transplanterat hennes hjärna till supermodellens kropp tänker göra allt för att hålla operationen hemlig.~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag kan seriöst inte fatta att jag fortsatte läsa denne serie efter att ha läst första boken. Men denna gick snabbt att läsa när jag låg i badet, efter ett par bad så var den utläst. Plus att jag hatar att inte avsluta en serie jag påbörjat.

Denna bok vänder sig till en helt annan målgrupp än vad jag är, och kanske borde jag ha slutat läsa den. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka att Meg Cabot idiotförklarar läsaren. Hon upprepar händelser om och om igen från första boken. Samma sak upprepas många gånger om. Detta störde mig oerhört. Handlingen är inte logisk eller trovärdig alls. Huvudkaraktären Em är så mycket mer störig i denna bok än vad hon var i första boken och då gillade jag inte henne heller i första boken. Slutet är oerhört fånigt det med.

Ja jag har ju sista boken hemma så jag kommer läsa den med och fortsätta störa mig på denna serie. Men nu vill jag avluta serien när jag väl har börjat på den.

Betyg: 2 av 5.

Delar i serien:
1. Airhead
2. Att vara Nikki
3. Jagad

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.