lördag 31 maj 2014

Tusenskönor av Kristina Ohlsson

Titel: Tusenskönor
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-86675-16-5
Serie: Fredrika Bergman #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 399
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.

Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Efter att ha läst Askungar tidigare i år som jag tyckte väldigt mycket om hade jag stora förväntningar på Tusenskönor.  Jag blev inte besviken och mina förväntningar överträffades.

Denna bok var minst lika bra som hennes första. Otroligt spännande bok som är svår att lägga ifrån sig. Kristina Ohlsson får språket att flyta och skriver otroligt fängslande och enkelt, man dras verkligen med i handlingen.

Intressanta karaktärer, trots att det är många personer och relationer att hålla reda på blir det aldrig rörigt. Det var inressant att lära känna Fredrika och hennes kollegor mer. Men jag förstår mig inte riktigt på Fredrikas relation med Spencer. Jag gillar Fredrika men deras relation förstår jag mig verkligen inte på. Hur kan man under så många år ha en relation med en gift man, trots att hon vet att han aldrig kommer lämna sin fru? Och att alla i hennes omgivning inte alls tyckte att det är konstigt utan uppmuntrar relationen? Nä, den biten har jag svårt för, men annars så gillar jag verklige henne.

Jag kommer självklart fortsätta Kristna Ohlssons böcker, samtliga i denna serie finns i min bokhylla och jag ser otroligt mycket fram emot att läsa dem alla. Piratförlaget har valt så fina omslag till böckerna, går nästan inte att sluta titta på dem.

Betyg: 4 av 5.

Delar i serien:
1. Askungar
2. Tusenskönor
3. Änglavakter
4. Paradisoffer

5. Davidsstjärnor

6 kommentarer:

 1. Riktigt bra serie!! Hoppas det kommer ut en till bok snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag med, jag kommer läsa tredje boken nu i juni :)

   Radera
 2. Jag läste ut Paradisoffer igår och andra halvan av boken sträckläste jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh underbart :) ser fram emot din recension :)

   Radera
 3. Det är ett tag sedan jag läste denna, men jag minns att jag tyckte den var väldigt spännande och nästan sträckläste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar verkligen dessa böcker och ser så mycket fram emot att fortsätta med denna serie :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.