fredag 4 april 2014

Bokbloggsjerka 4 – 7 april

Denna vecka undrar Annika: Hur ser din syn på deckargenren ut och hur ställer du dig till dåligt korrekturlästa böcker? 

Jag varierar min läsning mycket och läser mycket olika genrer. Deckare är en genre som jag läser väldigt mycket av och en genre som jag gillar väldigt mycket, speciellt svenska deckare. Jag kommer inte ihåg alla deckare jag läser, men för mig är det underhållning för stunden. Jag tycker att det finns bra, mellan bra och sedan finns det sämre deckare. 

Att just deckare skulle vara sämre än en annan genre håller jag inte med. Andra genrer har sina brister de med. 

När det gäller korrekturfel så kan jag störa mig på det en stund när jag stöter på det. Tycker nog inte att det är så väldigt mycket fel. Jag stannar nog upp någon sekund och läser om ordet för att försäkra mig om att jag läste fel men det är inte något som stör mig så väldigt mycket. Men måste säga att det är lite märkligt med dessa korrekturfel som smyger sig in, men det är väl den mänskliga faktorn som spelar in där. 

Trevlig helg på er. 

14 kommentarer:

 1. Helt rätt svar, klart att det kan slinka in ett och annat stavfel. Själv brukar jag få massa för jag skriver så fort.(fast fel)
  Mia

  SvaraRadera
 2. Tror inte heller att deckare är sämre än någon annan genre, men det trodde jag förr.

  SvaraRadera
 3. Kan inte annat än hålla med, deckare är inte sämre än andra genréer

  SvaraRadera
 4. Jag tror att varje genre som får ett uppsving och blir kommersiell riskerar att dra till sig latmaskförfattare som skriver hafsverk i hopp om att få vara med och tjäna pengar på det hela. När förlagen tror att genren är lättsåld i sig blir de inte lika petiga med kvaliteten på innehållet, det är väl ganska logiskt i en vinstdriven bransch.

  SvaraRadera
 5. Nej, alla genrer har ju både toppar och dalar. Och allt däremellan. Procentuellt sett så finns det nog inte fler "dåliga" deckare än andra genrer :)

  SvaraRadera
 6. Ett och annat stavfel förstår jag att det kan slinka igenom (även om rättstavningsprogram på datorn borde minska sådana), men ibland slinker större fel med, som bromsar läsningen.

  SvaraRadera
 7. Ett eller annat fel slinker alltid förbi. Men de får absolut inte bli för många. Det bromsar upp läsningen.

  SvaraRadera
 8. Brukar också bara haja till vid stavfel, men inte så det stör läsningen. Det ska vara riktigt ordentligt med fel för att det ska dra ner omdömet på boken

  SvaraRadera
 9. Stavfel är inte något jag irriterar mig på speciellt mycket. Dock är uppenbara fel i research väldigt irriterande...

  SvaraRadera
 10. Det finns både bättre och sämre böcker inom de flesta genres tycker jag!

  SvaraRadera
 11. Håller med om att det finns deckare av olika kvalite, men det är ju precis som du skriver inget som är unikt just för den genren.

  SvaraRadera
 12. Jag gillar deckare och har alltid gjort! Håller helt klart med dig om det finns många dåliga böckr inom andra genrer också och att det inte just har med deckaren i sig att göra.

  SvaraRadera
 13. Deckare/Kriminalromaner är en livslång kärlek för mig, sen jag läste min första Agatha Christie för en evighet sen. Jag gillar att de ofta har samhällskritik invävda i sig, det ger en bild av tidsandan. Oavsett genre är dålig korrekturläsning ett otyg som kan förstöra hela läsglädjen trots en bra intrig! Jag har inte läst "50 nyanser av..." men bläddrade i en kollegas bok, och på bara några sidor var det flera stavfel, syftningsfel och grammatiska fel. Jag hade aldrig klarat att läsa en sån bok!

  SvaraRadera
 14. Försöker också variera mig mellan genrer.
  Det är klart att enstaka fel kan få slinka med, men när det blir fel på fel på fel så är det inte ok tycker jag.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.