söndag 2 mars 2014

Shakespeare 450 år.

I år fyller William Shakespeare 450 år. Detta tänker engelsmännen fira under hela 2014,de kommer att anordna olika event speciellt i London. Royal Shakespeare Company tar detta steget längre och firar fram till 2016 med olika event.

Jag har alltid velat läsa Shakespeare, har endast läst Romeo och Juliet för ett par år sedan. Jag har sett ett par filmatiseringar av ett par av hans pjäser. Nu ska jag äntligen slå slag i saken och ta tag i att läsa hans verk. För ett par år sedan köpte jag nedan jättefina bok från Barnes & Noble med alla hans samlade verk.

Boken är jättefin och gör sig så fint i bokhyllan. Texten är givetvis minimal och texten är den engelskan Shakespare skrev sina verk,med andra ord väldigt väldigt väldigt gammaldags engelska. När jag satt och bläddrade i den här om dagen undrar jag vad jag har gett mig in på. Detta kommer verkligen att ta tid att läsa samt att försöka förstå. Men jag är inte den som ger upp i första taget. Min plan är att läsa iallafall en Shakespeare pjäs per månad resten av året och så får vi se om det blir någon mer, men en i månaden är iallafall mitt mål. Ska läsa boken i den ordning verken kommer i min bok ovan.


6 kommentarer:

 1. Vill också ha en liknande sån fast från Barnes & Noble. får väl se om det blir av någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna är faktiskt från Barnes & Noble :)

   Radera
 2. Tänk att han fortfarande är så levande och intressant.

  SvaraRadera
 3. Wow, så fin den boken är!!

  SvaraRadera
 4. De historiska sanningarna kan man ta med en liten nypa salt men vilket roligt språk.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.