torsdag 27 februari 2014

New Yorks gudar av Lyndsay Faye

Titel: New Yorks Gudar
Författare: Lyndsay Faye
Förlag: Pocketförlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87319-62-4
Serie: Timothy Wilde #1
Original titel: The Gods of Gotham
Språk: Svenska
Antal sidor: 432
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Året är 1845 och staden New York bildar sin första poliskår. Samma år drabbar ”den stora svälten” Irland och dessa två händelser kommer tillsammans att förändra New York för alltid.
 
Irländaren Timothy Wild jobbar som bartender och drömmer om att spara tillräckligt med pengar för att gifta sig. När en eldsvåda förstör stora delar av nedre Manhattan drabbas han hårt. Hemlös, arbetslös och vanställd ser han ingen annan räddning än att tacka ja till sin brors erbjudande om ett jobb inom poliskåren. Timothy hamnar i det ökända sjätte distriktet. En kväll under sin patrullering stöter han på en blodig flicka som berättar om de begravda kropparna norr om 23d Street.
Kampen för rättvisa kan komma att kosta honom livet.

 
New Yorks gudar är en hårt slående thriller förlagd till New Yorks ungdom, en stad präglad av etniska motsättningar och sociala skillnader. Det är första boken i en planerad serie om den motvillige polismannen Timothy Wilde.
~Pocketforlaget.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag hade så gärna velat tycka om denna bok mer om än vad jag gör. Jag trodde att jag skulle hitta en ny deckare favorit då den lät så spännande och bra på baksidan men det blev inte riktigt så. För det första tog det mig all evighet att läsa ut denna, jag läste den nästan under hela februari, jag kom absolut ingenstans och kände att jag var tvungen att läsa andra böcker också under tiden som jag läste denna.

Om jag ska börja med det jag faktiskt gillade. Tycker att författaren gör en fin skildring av 1843´s New York. Det är bra beskrivet, jag ser slummen och smutsen på södra Manhattan framför mig, det är mörkt, eländigt och fattigt man riktigt känner av hjälplösheten. Det märks att Faye har gjort sin research, hon har gjort en intressant tidsskildring och även om polisens arbete.

Men tyvärr går handlingen så sakta framåt, så himla segt, verkligen segt ja ni fattar. Det är mot slutet som det händer och tempot ökar och för mig är det är på tok för sent. Nästan varje kapitel slutar spännande men när jag sen börjar på nästa för att få reda på mer så segar författaren handlingen framåt jag hinner glömma den spännande cliffhangern, känner mig nästan lite snopen och just detta medförde att jag tyckte att det nästan blev till gränsen för tråkigt, långtråkigt och långdraget.

Betyg: 2 av 5.

5 kommentarer:

 1. Vad trist att du inte gillade den, jag har ganska nyligen köpt den som ebok, så vi får se när jag tar mig tid att läsa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade tyvärr för höga förhoppningar på boken. Men jag hoppas att du kommer att gilla den.

   Radera
  2. Aj då den köpte jag på rean.
   Mia

   Radera
 2. Jag tänkte som dig, när jag läste handlingen lät det här som en intressant och spännande bok, men det du sen skriver om det långsamma tempot får mig nog att avstå från den här boken. Jag vill ha tempo och ett framåtdriv i deckare, det är det som är tjusningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, jag vill inte ha ett långsamt tempo när jag läser en deckare, håller med om det du skriver. Tyckte att den verkade riktigt lovande när jag läste på baksidan men tyvärr blev det en besvikelse.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.