tisdag 25 februari 2014

Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper

Titel: Konsten att tala med en änkling
Författare: Jonathan Tropper 
Förlag: Gilla Böcker
ISBN: 978-918663410-0
Original titel: How to talk to a widower
Språk: Svenska
Antal sidor: 317
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Doug har träffat sitt livs kärlek, och förlorat henne. Knappt trettio år gammal är han en deprimerad, alkoholiserad änkling. Han vill helst vara ifred men motarbetas av sin tvillingsyster, sin tonåriga styvson och stans alla singelkvinnor.

En varm, humoristisk roman om sorg och kärlek. Om att släppa och gå vidare, och lita på dem man älskar. Jonathan Tropper, ofta omnämnd som en amerikansk Nick Hornby, har även skrivit manuset till den planerade filmen.
 ~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har velat läsa böckerna skrivna av Jonathan Tropper ett tag nu då jag bara hört bra saker om hans böcker. Därför gick jag nog in med lite för höga förväntningar på denna bok. Den var inte dålig men den var inte riktigt det jag väntade mig att den skulle vara. Måste börja med att säga att jag älskar detta omslag.

Detta är en bok om sorg och allvar om hur Doug tar sig igenom detta och hanterar det. Men det är samtidigt en rolig bok, men en ganska svart humor. Jonathan Tropper skriver på ett bra och roligt sätt, tycker om karaktärernas fyndiga kommentarer som kommer väldigt snabbt hela tiden och det är ett bra flyt i dialogerna. Han skildrar Dougs sorg på ett väldigt trovärdigt sätt.

Jag kan inte sätta fingret på vad det är men det är något jag saknar i denna bok för att jag ska känna att den berörde mig. Jag kände stundtals att den var lite seg och utdragen. Det blir ett medelbetyg till Konsten att tala med en änkling. Trots att den inte riktigt var blev en favorit ser jag fram emot att läsa fler böcker av Tropper.

Betyg: 3 av 5.

5 kommentarer:

 1. Denna bok ligger på min platta oläst. Jag gillade verkligen Troppers bok Sju jävligt långa dagar. Ska försöka läsa Konsten att tala med en änkling snart, så får vi se vad jag tycker om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sju jävligt långa år vill jag läsa :)

   Radera
 2. Åh, jag måste sänka mina förväntningar på hans böcker. Tack för du påminde mig;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. :))) jag gick nog in med på tok för höga förväntningar på denna bok.

   Radera
 3. Den här ska jag läsa, ser fram emot det. Jag har läst "Fördelarna med en kollaps", och den gillade jag skarpt.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.