fredag 29 november 2013

Kyss mig först av Lottie Moggach

Titel: Kyss mig först  
Författare: Lottie Moggach
Förlag: Modernista - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7499-293-9
Original titel: Kiss me first
Språk: Svenska
Antal sidor: 288
Finns hos: Adlibris / Bokus 

******************************************************************************************************************
Handling: När Leila upptäcker sajten Red Pill känner hon att hon äntligen har hittat människor som förstår henne. Hon är en ung kvinna som haft en skyddad uppväxt tillsammans med sin mamma, och hon har ofta haft svårt att få kontakt med flickorna i skolan.
Men på Red Pill, ett chatforum för moraliska diskussioner, blommar Leila ut och imponerar på sajtens grundare, en lysande och undflyende man vid namn Adrian.
Leila blir glad när Adrian ber att få träffa henne och smickrad när han erbjuder henne att delta i "Projekt Tess". Tess är en kvinna som Leila antagligen aldrig skulle ha träffat i verkliga livet. Hon är vacker, urban, smart - och sargad…
När Leila och Tess mailar, chattar och pratar över Skype, blir Leila alltmer indragen i Tess värld. Steg för steg lär hon sig allt, in i minsta detalj, om den andra kvinnan - snart måste hon nämligen bli Tess.
~Modernista.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Denna bok är väldigt intressant att läsa, tyckte att den hade en unik historia. Kyss mig först är väldigt aktuell eftersom vi använder oss väldigt mycket av internet varje dag.

I Kyss mig först tar Lottie Moggach upp hur lätt det är att ta över någons identitet över internet. I detta fall är "offret" Tess mer än villig att lämna över sin identitet till Leila. Leila ska ta över Tess sociala medier och uppge sig för att vara henne helt enkelt, varken släktingar eller vänner ska kunna spåra sig till att Tess är borta.

Leila och Tess mailar fram och tillbaka samt chattar över Skype. På så sätt blir Leila mer och mer indragen i Tess liv och får veta allt om hennes bakgrund, hon lär sig hur hon skriver och uttrycker sig och till slut blir detta som en besatthet för Leila.  

Kyss mig först är en skrämmande bok och med det menar jag att det är skrämmande att inte veta vem det är som sitter bakom dator skärmen och hur svårt det är att inte veta om personen talar sanning eller inte, hur lätt det kan vara att ta över någon annans identitet.

Tycker att boken är bra, spännande, välskriven och lätt att komma in i, den ligger helt rätt i tiden. Även karaktärerna är intressanta och jag kommer att tycka synd om Leila som person ju mer jag läser i boken. Språket flyter fram bra och det är en lättläst bok. 

Betyg: 4 av 5

2 kommentarer:

  1. Nu blev jag verkligen sugen på att ta tag i denna. Synd att jag har några andra att läsa först!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den var riktigt bra tyckte jag. Det är ju alltid så att man har böcker som ska läsas före.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.