måndag 26 augusti 2013

Torka aldrig tårar utan handskar #3 av Jonas Gardell


Titel: Torka aldrig tårar utan handskar: #3, Döden
Författare: Jonas Gardell
Förlag: Norstedts - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 9789113044194
Språk: Svenska
Antal sidor: 291
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

******************************************************************************************************************
Handling: Det här är berättelsen om mina vänner. Om Paul och Bengt, Seppo och Lars-Åke. Om Rasmus och Benjamin. De som sökte friheten och kärleken i en tid inte långt från nu.

Det här är berättelsen om en sjukdom som tog mina vänners liv medan de ännu var helt unga. En berättelse om lidande och om förnedring och om svek men också en berättelse om kärlek som trotsar allt. För du vet hur det är: Man får inte leva om sitt liv. Det är det som är själva grejen!


Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av de som överlevde. Jag ville bryta tystnaden. Jag har gjort det nu.
 
~Goodreads.com~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Genom serien är dessa ord återkommande: "Det som berättas i den här historien har hänt. Allt är sant. Jag var en av dem som överlevde. Det här är min och mina vänners historia."
Dessa ord det är så starkt, det knyter sig u magen på mig när jag läser dem, men det är samtidigt så, så vackert. 

Sista delen i denna trilogi gjorde mig inte besviken. Precis som de första två böckerna lyckas Jonas Gardell beröra. I “Döden” så rann tårarna vid flera tillfällen. Samtidigt som tårarna rann så fanns det även stunder som jag skrattade till lite. Paul, fina Paul, vilken fin begravning.

"Döden" är otroligt gripande, stark och sorglig, men det hade vi väntat oss. Denna trilogi är något som alla borde läsa. Jonas Gardell är så värd alla hyllningar och lovord som han fått för dessa böcker och kommer fortsätta få.

Betyg: 5 av 5. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.