torsdag 29 augusti 2013

Den osynlige mannen från Salem av Christoffer Carlsson


Titel: Den osynlige mannen från Salem
Författare: Christoffer Carlsson
Förlag: Piratförlaget - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-642-0415-8 / E-bok
Språk: Svenska
Antal sidor: 347
Finns hos: Adlibris / Bokus / Bokia

******************************************************************************************************************
Handling: Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.

Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.

Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.
Christoffer Carlsson är författare och kriminolog, detta är hans tredje roman och den första i en planerad serie om polisen Leo Junker.
~Piratforlaget.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Detta är den första boken jag läser av Christoffer Carlsson.

Jag tyckte om den här boken. Christoffer har skrivit en spännande och välskriven bok. Redan från början slängs vi in i en brottsplats. Boken har ett skönt flyt och historien löper på i ett bra tempo. Karaktärerna är verklighetstrogna och bra porträtterade, polisen Leo påminner mig lite om min favoritpolis Harry Hole.

Ibland kan jag störa mig på allt hoppande mellan då tid och nu tid i vissa böcker. Men i denna bok föll det så naturligt och var så passande att det inte störde mig överhuvudtaget, faktiskt så gillade jag det.

Jag ser fram emot att läsa nästa bok i denna serie om polisen Leo Junker. Det är dock något som jag saknar som jag inte kan sätta fingret på för att det ska bli ett högre poäng än en starkt trea. 

Betyg: 3 av 5. 

4 kommentarer:

 1. Jag stod och höll i den här boken på Bokia häromdagen... men det blev inte att jag köpte den. Nästa gång, kanske :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok läsning, kan rekommendera den :)

   Radera
 2. Hm har inte sett denna boken innan, verkar intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok, ser fram emot att läsa resten av böckerna i serien när den kommer ut :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.