söndag 14 juli 2013

Nattfjärilen av Saskia Walker

Titel: Nattfjärilen
Författare:Saskia Walker
Förlag: Harlequin - Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-640-7801-8
Serie: Maleficiumtrilogin #1 (Taskill witches #1)
Original titel: The Harlot
Språk: Svenska
Antal sidor: 345
Finns hos: Adlibris / Bokus / Harlequin 

******************************************************************************************************************
Handling: Jessica Taskill lever med det plågsamma minnet av att bevittnat hur hennes mor brändes på bål, anklagad för häxeri. Och precis som sin mor har Jessica gåvan - en kraftfull magisk förmåga som hon måste hålla dold. Ändå beskylls hon för att vara häxa av en rival. Jessica hamnar bakom galler i väntan på en säker död när en dubiös präst dyker upp i den mörka fängelsecellen och begär tjänster hon aldrig hört någon i prästkläder uttala.

Gregor Ramsay är emellertid lika helig som djävulen själv, men hans löfte om frihet i utbyte mot de speciella tjänsterna kan bli hennes räddning. Snart finner hon sig vara fast i en överenskommelse där hon ska förföra och förgöra Gregors dödsfiende. Ett avtal som blir alltmer motbjudande att genomföra då Gregors åtrå till henne blir starkare – och svårare att motstå. Kanske bör Jessica trots allt gå med på hans plan ... för på samma sätt som han använder henne för sina behov kan hon utnyttja honom för sina egna.
~Harlequin.se~
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag tyckte att denna bok verkade riktigt intressant när jag läste på baksidan. Jag tycker att det är intressant att läsa om häxor, för att bryta av lite med vad jag i vanliga fall läser.

Jag har läst på en hel del bloggar att de inte gillade denna bok alls, att det liknades en porrfilm. Personligen tycker jag inte att boken förtjänar all dålig kritik som den har fått. Jag vet inte jag kanske är härdad. Jag kan inte påstå att jag är en expert när det kommer till erotiska böcker, men jag har läst ett par och jag tycker egentligen inte att denna är mer porrig eller erotisk än vad de andra böckerna jag har läst i den genren är.

Jag trodde dock att boken skulle vara bättre än vad den var. Det var inte så att jag fann den extremt dålig men tyvärr som så många andra har sagt försvann hela den här känslan av magi. Jag hade velat veta mer om häxor och magi, det fick tyvärr inte så mycket utrymme i denna bok. Jag hade även velat att man fokuserade mer på Gregors hämnd. Och jag tyckte även att man inte riktigt fick lära känna varken Jess eller Gregor. 

Saskia Walker har dock lyckats skriva denna bok med ett bra tempo, det blev aldrig segt. Jag har hela trilogin hemma så jag kommer att fortsätta läsa denna serie.  

Betyg: 2 av 5

7 kommentarer:

 1. Jag är inte alls sugen på att läsa den här trilogin :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade förhoppningar på den, så jag hoppas att de nästa två är mycket bättre.

   Radera
 2. Jag hade nog gärna försökt mig på denna trilogi om jag inte haft sådana mängder med andra böcker som måste läsas. Senare någon gång kanske!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det härligt när man ändå har så många böcker att välja mellan :)

   Radera
 3. Nej, den här gick verkligen inte hem hos mig, tyvärr. Men jag ska nog ge de andra två böckerna en chans...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska också ge de andra en chans då jag har dem hemma. Hoppas på förbättring.

   Radera
 4. Har också dessa böcker hemma. Fundera att läsa de till hösten då man kanske behöver lite erotik och värme!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.