måndag 15 april 2013

Två gånger är en vana av Denise Rudberg

Titel: Två gånger är en vana
Författare: Denise Rudberg
Förlag: Pocketförlaget
Språk: Svenska
Antal sidor: 378
******************************************************************************************************************
Handling: Det sker ett överfall mot en av de anställda på det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall oh offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad.

Polisen kommer ingen vart i utredningen då det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål och när offret vaknar så blir det tvärnit även där. Snart inser man att man befinner sig i en återvändsgränd där inga spår leder vidare.

Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen.

Två gånger är en vanaär andra delen i succéserie om åklagaren Marianne Jidhoff. Precis som i Ett litet snedsprång bjuder Denise Rudberg på elegant underhållning i överklassens salonger, kryddad med en perfekt dos spänning. 
~Bokia.se
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag tycker: Jag läste den första delen av Denise Rudbergs nya serie för nåt år sedan, "Ett litet snedsprång". Jag tyckte om den första delen i serien och var verkligen peppad på att läsa även denna, "Två gånger är en vana". Tyvärr så levde inte denna upp till dess föregångare. Den var inte dålig men den kändes bara lite slafsigt skriven.

Jag gillar annars Denise Rudberg, tycker mycket om hennes andra böcker. Men detta med elegant crine som hon kallar denna serie vet jag inte riktigt. Jag tycker nog inte att det är så mycket crime, elegant javisst men crime inte så mycket. Det koncentreras för mycket på de olika karaktärerna och deras personporträtt. Men visst gillar jag huvudpersonen Marianne Jidhoff, gillar henne skarpt. 

Denise Rudberg är dock duktig på att skriva levande dialoger och på att förmedla olika relationer. Boken är lättläst men det är ingen bok som jag kommer komma ihåg längre fram.

Tredje boken släpps någon gång i augusti. Jag kommer absolut att läsa även den, när den kommer i pocket. Just för att jag vill avsluta en serie jag påbörjat och för att jag egentligen gillar Denise Rudberg.

Betyg: 2 av 5.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.