tisdag 5 mars 2013

Hjälp någon - A Song of Ice and Fire fråga

Det är snart dags för mig att som många andra införa ett köpstopp. Behöver dock klura lite på detta, hur pass mycket mitt köpstopp ska gälla, vad det ska innebära, osv osv. Jag har på tok för många olästa böcker hemma som måste bli lästa.


Jag har en fråga som jag hoppas någon utav er kan hjälpa mig med. Jag är helt förvirrad. Jag älskar serien A Game of Thrones. Är så glad för att säsong 3 snart har premiär, pepp pepp pepp. Jag har länge velat läsa böckerna men har ännu inte gjort det. Så nu innan mitt köpstopp kommer har jag bestämt mig att köpa hela serien A song of ice and fire, så att jag kan läsa alla böcker som har kommit ut.

Men här kommer min förvirring. Visst är det 5 böcker som har kommit ut i denna serie? Och inte flera?

Jag vill såklart ha böckerna på engelska. Helst i storpocket och inte vanlig pocket. Jag gillar pocket men då dessa är så pass långa böcker och jag har sett att texten är minimal så vill jag helst ha dem i storpocket men det verkar som att det är pocket som de säljer.

Jag har kollat på Adlibris, där säljer de "The complete box set of all 7 books". Sen har de ett box set med 5 böcker.

På Bokus har de ett boxset med 6 böcker. Och ett på 5 böcker.

På CDON, finns också ett med 7 böcker, ett med 5 böcker.

Jag är helt förvirrad. Är det någon vänlig själ som vet varför vissa har 7 böcker och vissa 6? Är det någon extra material då? Det är så mycket text vart man än läser att jag är så lat och inte orkar läsa mera.


5 kommentarer:

 1. Det finns fem böcker i serien. Om du studerar bilderna på de med 6-7 böcker så är det vissa böcker som är uppdelade i två. Böckerna har samma titel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tog dig tiden att förklara. Jag tyckte att det måste vara så men blev lite förvirrad av alla bilder, texter och boxar. Åter igen, tack tack :)

   Radera
 2. Det finns grymt många olika versioner av A Song of Ice and Fire och många är väldigt lika varandra till utseendet. Jag har tidigare sett att de har delat upp den tredje boken men även den för tillfället sista boken. Det ska bli, om jag kommer ihåg rätt, ska det bli två böcker till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för att du tog dig tiden att svara. Jag misstänkte nästan att det var något sådant, men blev lite förvirrad för på bilderna var det liten text så det var svårt att se och jag tyckte inte riktigt att det alltid framgick på beskrivningen. Åter igen tack :)

   Radera
 3. Jag klurar oxå på det där med köpstopp, vissa har inte att det gäller om man köper billiga begagnade böcker men då kommer man ju hem med massa sånna böcker :P Jag ska försöka begränsa mig att jag får bara köpa böcker som är den senaste i en serie som jag läser och som jag kommer läsa med en gång = inte bli en hyllvärmare.
  Sen så gjorde jag så att alla böcker köpa före nyårsafton blev hyllvärmare, alla köpta under 2013 ska bli läsa under 2013.
  Sen finns det ju ett undantag till, det är böcker som inte finns att köpa som nya men som man har letat länge ex del i en serie som man vill läsa och inte skippa typ första boken.
  Mitt bokköpsstopp börjar så fort halvpriset på bokrean har varit så jag hunnit dit och kolla ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.