onsdag 23 januari 2013

Happy Bookaholic TAG!


Jag blev taggad av Cecilia från Vår bokvärld att göra denna tag. Vad roligt, tack så mycket Cecilia för att du taggade mig, jag blev superglad :)

FRÅGORNA: 
1. Vad älskar du med att köpa nya böcker? 
Allt helt enkelt. Känslan av att få gå omkring i en bokhandel och välja vilka böcker som ska få följa med hem. Jag vill äga mina böcker, jag tycker om nej jag älskar att se dem i min bokhylla. Drömmen är att en dag ha ett eget privat bibliotek hemma, ett rum endast fyllt med böcker från golv till tak. Jag älskar doften av en ny bok, veta att jag är den första personen som läser den. Jag älskar att titta på omslagen.

2. Hur ofta köper du nya böcker? 
Det går i perioder faktiskt. Ibland köper jag en hel del och ibland kan det dröja ett tag innan jag köper några böcker.

3. Fysisk bokaffär eller bokhandlar online - vad föredrar du?
Jag tycker hemskt mycket om att handla mina böcker i en bokaffär. Jag tycker om hela den där känslan av att få gå från hylla till hylla och titta och känna. Jag kan fastna i flera timmar. Det är ju speciellt att handla i en bokaffär, synd bara att det är dyrare än att handla online. Men jag beställer även en hel del online just därför för att det är billigare.

4. Har du någon favorit bokaffär? 
Jag tycker väldigt mycket om The English Bookshop som ligger i Gamla Stan. Den butiken är så himla mysig och personalen som arbetar där är jättetrevlig och hjälpsamma.Jag  älskar även Akademibokhandeln som ligger på Mäster Samuelsgatan, den är sååååååå stor. Älskar att gå omkring i den bokaffären. Och så tycker jag om Akademibokhandeln i Farsta där jag bor. Den är inte så jätte jätte stor men deras personal är så himla hjälpsamma varje gång man är där, de kommer alltid med bra boktips och är alltid så pratglada nu när de känner igen en lite.

Många svarar säker SF-bokhandeln i Gamla Stan, men det var år och dagar sedan jag var där. Så den kan jag inte riktigt säga är min favoritaffär, sorry. Men det är nog dags att besöka den snart. 

5. Brukar du förbeställa böcker? 
Oftast inte.

6. Har du en månadsbudget för bokinköp, som du inte får överskrida?
Nej, det har jag inte. Vissa månader köper jag inga böcker och vissa månader unnar jag mig böcker och kan lägga en större summa på böcker.

7. Bokköpstopp - är det något för dig? 
Här borde jag egentligen svara ja. Jag har vääääldigt många olästa böcker i min bokhylla, och då menar jag många. Jag gick lös förra året och köpte på mig en massa klassiker på bokrean på Bokus hemsida. De kostade mellan 19-30 kr så jag blev lite galen och klickade hem en massa. När jag hade fått hem allt sa jag att nej nu får det vara stopp nu har jag köpstopp tills de är utlästa. Men så tog jag mig en liten funderare här om veckan. Om jag ska ha köpstopp tills alla dessa böcker är utlästa kommer jag att ruttna på allt vad att läsa överhuvudtaget heter om jag endast ska läsa de klassiker jag har hemma. Så jag häver mitt köpstopp lite, inte helt men lite. Jag måste få varva mina klassiker med lite andra lättsammare böcker helt enkelt. Just nu väntar jag på två böcker från Adlibris. Jag unnade mig dem för att jag har klarat ett personligt mål och ville belöna mig själv för slit och jobb.

8. Hur stor är din bokönskelista? 
Stor, väldigt stor. Finns så mycket böcker jag vill ha.

9. Vilka tre böcker (från din önskelista eller förbeställningslista) vill du äga NU?
Svårt, då jag har en drös med böcker. Men jag är väldigt sugen på:
* Sandmannen av Lars Kepler
* The fault in our stars av John Green (jag vet, jag är typ sist med att läsa den)
* City of bones av Cassandra Clare (och jag är typ sist med att läsa även denna)

10. Vem taggar du vidare? 
Jag taggar, Tessan, Carro och Anna

4 kommentarer:

 1. Vad gullig du är som taggar mig!! :D Tack! Får se om jag gör den till helgen eller så. Nu ska jag in i badet (det är där jag läser) och försöka läsa klart Frankenstein. Ha en fin kväll! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lite så kära du :) ser fram emot att läsa dina svar, du svarar när du kan :) oohhh my vad lika vi är haha jag läser också alltid i badet, det är där jag ligger hur länge som helst och läser :) själv ska jag läsa lite på 1984, tyvärr går den lite segt. Trevlig kväll på dig med och plaska på :)

   Radera
 2. Svar
  1. Så lite så :) ska bli kul att läsa dina svar :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.