söndag 31 mars 2019

Kommande böcker: April 2019

Då var det dagas att ta en titt på böcker som släpps i april som jag är nyfiken på att läsa. Ja i april månad kan man säga att jag hittade en hel del intressant jag är intresserad av att läsa. Hur ska detta sluta.

En bur av guld av Camilla Läckberg
Utgivningsdatum: 2019-04-11
Förlag: Forum

Handling: På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men fö Jacks skulle har hon gett upp allt. 


När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd. 

Kommentar: Äntligen en ny bok av Läckberg. Så peppad på denna, den här boken har stått på att-läsa-listan enda sedan jag läste att hon skulle komma med en ny bok, en lite annorlunda också än hennes Fjällbacka serie.  
***************************************************************************************************************************


Sprickor i jorden av Mariette Lindstein
Utgivningsdatum: 2019-04-17
Serie: Pilgrimsfalkens väktare #2
Förlag: Forum

Handling: Tvillingarna Alex och Dani försöker återhämta sig efter att Dani kidnappades av en elitistisk sekt. De lämnar Sverige och flyttar till ett hus vid havet i Kalifornien, USA. Men det visar sig vara svårt att bygga upp ett nytt liv. Dani har fött en son, men traumat från sektens våld har förändrat henne och gjort henne kallare och svårare att nå. Samtidigt förtränger Alex det hemska som har hänt och lider av flashbacks. Mitt i allt detta finns Carl, Alex chef och älskare, som gör allt för att beskydda dem. 

Men så en dag dyker en mystisk, karismatisk kvinna upp i deras liv. Hon påstår att hon arbetar med välgörenhetsarbete i en fråga som Carl brinner för. Och även Carl förändras. Garantierna för trygghet försvinner. En ny mardröm börjar. Sekten har nämligen ett nytt mål i sikte: Danis nyfödda son.   

Kommentar: Jag läste första delen i den här serien nu i mars (recension kommer). Gillar verkligen Mariettes böcker, det känns som att hon utbildar mig i sekter och hur långt de är bereda att gå för att få som de vill. Tycker sekter är så himla skrämmande och Mariette om någon vet verkligen vad hon skriver om. 
***************************************************************************************************************************
Staden av Camilla Sten
Utgivningsdatum: 2019-04-23

Förlag: Norstedts

Handling: Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silverjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet? 

Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silverjärn. Nu vill hon en gång för alla ta reda p sanningen. Hon ch hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också. 

Kommentar: Låter verkligen som en bok i min smak. Viveka Stens böcker älskar jag ju så det ska bli trevligt att stifta bekantskap mig med dottern. 
***************************************************************************************************************************
Möt mig i paradiset av Heine Bakkeid
Utgivningsdatum: 2019-04-18
Serie: Thorkild Aske #2

Förlag: Norstedts

Handling: Den före detta förhörsledaren Thorkild Aske tar sig motvilligt an jobbet som konsulterande detektiv åt Milla Lind, en berömd norsk deckarförfattare. Linds tidigare konsult, också en före detta polis, mördades när han jobbade med Millas kommande bok, en historia som baseras på ett verkligt fall: två flickor som mystiskt försvunnit från en internatskola. Det dröjer inte länge innan Aske börjar misstänka att det ligger med i fallet och hans föregångares död än han först trodde. Och att Milla Lind döljer något. 

Kommentar: Har inte läst del 1 i den här serien, och det verkar vara en serie som gått mig förbi så detta måste jag ta mig en närmare titt på.
**********************************************************************************

En underbar död av Emma Ångström
Utgivningsdatum: 2019-04-05
Förlag: Piratförlaget

Handling: Julia lever det perfekt livet tillsammans med sin man Henrik och deras tre barn. Henrik är allt hon någonsin drömt om: stilig, omtänksam och en underbar far. 

Men en morgon när Julia vaknar upptäcker hon att Henrik är borta. Hon letar desperat, och vägrar ge upp trots att polisens utredning inte ger något resultat. 

Under sitt sökande upptäcker Julia saker hos Henrik som hon inte kände till. Vem är det egentligen hon har varit gift med? Långsamt börjar bilden av en annan Henrik växa fram. Samtidigt som hon inser att både hon och barnen svävar i stor fara. 

Kommentar: Detta låter som en bok helt i min smak
***************************************************************************************************************************
Moratorium av Monica Rehn
Utgivningsdatum: 2019-04-12
Förlag: Modernista

Handling: De två vännerna David Bergman och Jonathan Sandberg arbetar som ungdomsledare på ett scoutläger för barn. Fulla på vodka simmar de över sjön och märker inte att stugan dör barnen sover fattar eld. En flicka dör i branden. Skuldkänslorna blir överväldigande, och särskilt Jonathan lyckas aldrig bearbeta sina. Han alienerar sig alltmer från omvärlden och tio år senare är han spårlöst försvunnen. 

Davids liv har tagit en dramatisk vändning. Hans fru har lämnat honom för en annan man och han har inte längre kvar jobbet på advokatbyrån dör han precis var på väg att bli delägare. Han har dessutom blivit svindlad på pengar och har en skuld på närmare en miljon som han omöjligt kan betala. 

När Kurt Sandberg, pappan till hans gamla ungdomskamrat, söker upp honom och erbjuder honom det oväntade uppdraget att leta upp Jonathan mot en ansenlig summa pengar, har han därför inte råd att tacka nej. David påbörjar vad som först bara tycks vara sökandet efter en försvunnen person ur hans förflutna. Men så äger ett brutalt mord rum, och en avgrund öppnar sig. David tvingas gräva sig allt djupare in i familjen Sandbergs mörka, såriga historia och stegvis börjar han inse att han själv kan vara mördarens nästa offer. 

Kommentar: Ja ännu en bok i min smak helt enkelt. 
***************************************************************************************************************************
Dolt i vatten av Catherine Steadman
Utgivningsdatum: 2019-04-26
Förlag: Modernista

Handling: De kunde rimligtvis inte önska att ens något vore annorlunda. Erin är dokumentärfilmare på väg att få sitt karriärsgenombrott. Mark är investeringsrådgivare på en bank, med stora planer. De är passionerat förälskade i varandra, nygifta, på drömsmekmånad i solen på ön Bora Bora i Franska Polynesien. 

Så förändras allt när de under en scubadykning hittar någonting i vattnet. Varför skulle de yppa hemligheten för någon? Vem skulle kunna ta skada om de höll tyst? Beslutet de tar startar en kedja av händelser, med en katastrofal utgång. 

Kommentar: Att jag läser denna typ av genre har väl inte undgått någon som följer denna blogg. 
**********************************************************************************************************************
Djävulen i den vita staden av Erik Larson
Utgivningsdatum: 2019-04-04
Förlag: Boomark Förlag

Handling: 1893 öppnade en spektakulär världsutställning i Chicago. Statyer och konstverk hade fraktats från jordens alla hörn och världens första pariserhjul tronade över konstgjorda sjöar och arkitektoniska undervek i bländande vitt. 

Tanken var att rädda stadens usla rykte men bara några kvarter utanför utställningsområdet hade mannen som skulle bli känd som USA:s första seriemördare byggt ett hotell med lönnrum och kremeringsugnar. 

Kommentar: Leonardo DiCaprio är involverad i en tv-serie som kommer baserad på denna bok. Bara där är jag såld. 
***************************************************************************************************************************
Pojken som försvann av Cecilia Sahlström
Utgivningsdatum: 2019-04-02
Serie: Kommissarie Sara Vallén #3 
Förlag: Bokfabriken

Handling: Året är 1998 och en tvåårig pojke försvinner spårlöst från en förskola i Lund. Trots polisens ansträngningar, och till moderns stora förtvivlan, förbli fallet olöst. 

Tjugo år senare får kommissarie Sara Vallén vid polisen i Lund in ett tips som tycks vara kopplat till den försvunne pojken. Samtidigt utsätts Saras döttrar Klara och Bella för trakasserier av en grupp unga män med nazistsympatier. Orsaken är att döttrarna startat en studentförening som stöder ensamkommande ungdomar i deras skolarbete. En av dessa ungdomar, Reza, hittas död i Höje med ett hakkors inristat i pannan. Det inleds en omfattande jakt på mördaren samtidigt som Sara Vallén och kollegan Torsten Venngren följer upp de nya tipsen om den försvunne pojken från 1998.    

Kommentar: Har läst de två delarna i denna serie, en serie jag gillar så ser verkligen fram emot att fortsätta. 
*****************************************************************************************************************
Toktanten av Birgitta Bergin
Utgivningsdatum: 2019-04-09
Förlag: Bokfabriken

Handling: Äntligen har semestern börjat och Lena och Fredrik är tillbaka i sommarhuset, glada att få lämna vardagslivet i Paris. De har sett fram emot att ha familjen samlad, grilla tillsammans på kvällarna, träffa grannar på ett glas vin eller två och njuta av västkustens salta stänk. Men det blir inte så. 

De har fått en ny granne, och hon tycks vilja göra allt för att förstöra deras idyll. Plötsligt är det inte längre självklart vart tomtgränsen går eller vilka stigar till stranden som är tillåtna att promenera på. Frågorna bland grannarna hopar sig. Vad hände egentligen med Maria och Peters lilla hund? Varför går den nya grannen alltid runt med en stor skruvmejsel i handen? Och vad är det för märkliga ramsor hon mumlar på? 

Plötsligt är dörrar stängda och folk ser sig om över axeln. Den hotfulla stämningen förvärras och till sist är alla i Lövudden indragna i ett drama som ingen vet slutet på.   

Kommentar: Gillar verkligen Brigitta Bergins böcker, har läst tre hittills och har tre till olästa i bokhyllan. Detta verkar vara lite annorlunda mot vad hon brukar skriva så jag är klart intresserad. 
*******************************************************************************************************************
Sista färjan från ystad av Karin Alfredsson
Utgivningsdatum: 2019-04-16
Förlag: Bokfabriken

Handling: Mannen och kvinnan har kört i ilfart genom Sverige. De sladdar upp på färjan i Ystad, sista avgången mot kontinenten. De parkerar sin Mercedes på biltäck och kvinnan går en sväng runt caben. När hon kommer tillbaka har F:et på bilens registreringsskylt blivit ett E. De är redo för Europa. 

Samtidigt väntar en fyraårig pojke på sin födelsedagspresent hemme i Hässelby. En svårt sjuk kvinna i Solna läser ett mejl från en sommarstugemäklare. Hon måste nog sälja sitt älskade torp, ändå. En professor i Bromma ser fram emot en romantisk hotellhelg med sin älskare. En lantbrukare i Uppland provar en alldeles för dyr ny kavaj och väntar sms från en förbjuden kärlek. 

I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor till sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om. 

Kommentar: Ja ännu en bok i min smak helt enkelt. 
******************************************************************************************************************

1 kommentar:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.