onsdag 27 juni 2018

Kommande böcker: Juli 2018

Kommande böcker i juli som jag är sugen på att läsa. Hittade inte så jättemånga denna månad. 


En oväntad sommar av Isabel Allende
Utgivningsdatum: 2018-07-05
Förlag: Norstedts

Handling: Det är januari i New York och en våldsam snöstorm lamslår staden. I Brooklyn kör universitetsläraren Richard Browmaster på en annan bil i snödrevet. När Richard försöker hjälpa den kvinnliga bilföraren drar hon istället igen bildörren och kör därifrån. När kvinnan senare på kvällen ringer på hos Richard måste han be sin hyresgäst, den chilenska gästforskaren Lucía Arraz om hjälp att få kontakt med den mystiska unga kvinnan, hon tiger nämligen. 

Det visar sig att Evelyn Ortega, som hon heter, är ung papperslös flykting från Guatemala som arbetar illegalt som barnflicka och nu upptäckt att hon kört omkring med ett lik i sina arbetsgivares bil som hon krockat. Lucía och Richard vill försöka hjälpa Evelyn ur knipan eftersom båda delar hennes erfarenhet av att vara flykting. 

Deras tre levnadshistorier tar oss från dagens Guatemala via Chile vid tiden för militärkuppen tillbaka till andra världskrigets Europa. Mitt i dramatiken kring Evelyns riskfyllda situation börjar känslor spira mellan Richard och Lucía, och plötsligt förbyts deras ålders höst till en oväntad sommar. 

Kommentar: Jag har endast läst Mayas dagbok av denna författare men vill verkligen läsa mer då jag gillade den boken samt tyckte om hennes skrivsätt. 

***************************************************************************************************************************
Under ytan av Gilly MacMillan
Utgivningsdatum: 2018-07-06
Förlag: Modernista

Handling: Vännerna Noah och Abdi har alltid gått sida vid sida. En sen natt, när Noah hittas flytande och medvetslös i en kanal, förändras allt. 

Vad som först tycks vara ett skämt som gått snett förvandlas till öppen strid. Noah är född i Storbritannien. Abdi är flykting från Somalia. Och Bristol håller på att kollapsa av sociala spänningar. 

Polisen Jim Clemo vill försäkra sig om att Noah som befinner sig i koma verkligen råkat ut för en olycka. Men Abdi vägrar berätta vad som har hänt. När kriminalreportern Emma Zhang, som också är Jim Clemos föredetta älskare, söker upp Noahs föräldrar flyter också stadens rasism upp till ytan. Två familjer slåss nu för sina söner och för sanningen. Ingen av dem förstår ännu hur långt de kommer att gå, vilka demoner de kommer att konfrontera och vilken smärta de ska utstå. 

Kommentar: Tyckte väldigt mycket om hennes "Bränd himmel" så ser fram emot denna. 

***************************************************************************************************************************
Död i underjorden av Ian Rankin 
Serie: John Rebus #6
Utgivningsdatum: 2018-07-12
Förlag: Modernista

Handling: Kommissarie John Rebus hatar Edinburgh-festivalen. Han har ägnat åratal i polisstyrkan åt att konfrontera den, undvika den och förbanna den. Men oftast hamnar han ändå mitt i den. 

Festivalen är trots allt en ärorik tradition i Skottland och en tid då staden fylls av glädje. Men mitt bland högljudd musik, skratt och ljudet av klirrande whiskyglas har ännu en äldre tradition smugit sig in. På en avskild gata där ingen kunnat höra hans skrik hittar Rebus Billy Cunninghams livlösa kropp, hängandes från slaktkrok. 

Sökandet efter mördaren leder honom från Edinburghs farligaste kvarter till Belfast, till gängmedlemmar, vapensmugglare och tungt kriminella. Och redan innan han hinner komma fram till sanningen stirrar han mördaren i vitögat. 

Kommentar: Tycker lite sisådär om denna serie, den är inte dålig men den griper inte heller riktigt tag i mig. Men tillräckligt för att jag ska fortsätta läsa. 

***************************************************************************************************************************

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.