måndag 28 maj 2018

Kommande böcker: Juni 2018

Kommande böcker i juni som jag är sugen på att läsa. 


Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafón 
Serie: De bortglömda böckernas gravkammare #4
Utgivningsdatum: 2018-06-29
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Spanien under Francoregimens mörka år. Ett hemligstämplat uppdrag från säkerhetstjänsten får den egensinniga Alicia Gris att återvända från Madrid till sin hemstad Barcelona. Hennes uppgift är att ta reda på vad som hänt med en av ministrarna i Francos regering, den tidigare fängelsechefen Mauricio Valls, som försvunnit under mystiska omständigheter. Har Valls dunkla förflutna i Montjuic fängelset hunnit ikapp honom? I sin ägo hade ministern en mytomspunnen bok ur serien Andarnas labyrint, som får Alicia att minnas smärtsamma händelser i sin egen historia. Boken leder henne in i Barcelonas skuggvärld, och till den förtrollande bokhandeln Sempere & söner, djupt inne i stadens hjärta. Men svaren som Alicia finner i bokhandeln sätter inte bara hennes eget liv på spel, utan riskerar också att utsätta de människor hon älskar mest i för fara. 

Med finalen Andarnas labyrint knyter Carlos Ruiz Zafón mästerligt samman trådarna i den magiska, fängslande romanvärld han skapat i sin serie om De bortglömda böckernas gravkammare. 

Kommentar: Min favoritbok är Vindens skugga av denna författare, älskar den boken, avgudar den boken och ja hans andra böcker. Så jag har sett så mycket fram emot den här boken. Att den är på 797 sidor är ren njutning för mig, för den här författaren skriver helt makalöst. Jag tror jag nästan skrek högt när jag såg att denna äntligen kommer översatt på svenska. 

***************************************************************************************************************************
Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo 
Utgivningsdatum: 2018-06-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Den danska journalisten Matthew Cave flyttar till Grönland där han ska rapportera om en mumie man har upptäckt i isen. Men på fyndplatsen är mumien borta och en vakt brutalt mördad. Mordet är utfört på samma sätt som fyra mord som skedde på 1970-talet, mord som aldrig uppklarades. Matthew får oväntad hjälp av en ung inuti, hennes kropp är fylld av tatueringar, tatueringar som döljer mycket värre märken på hennes hud. 

Flickan utan hud är en gastkramande spänningsroman som utspelar sig på Grönland, ett kargt och vidunderligt vackert land, men med ett samhälle som präglas av motsättningar mellan ursprungsbefolkningen och den danska staten, av våld och brottslighet.  

Kommentar: Känns verkligen som en bok i min smak. 

***************************************************************************************************************************
Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus 
Serie: Bodenstein & Kircchoff
Utgivningsdatum: 2018-06-15
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling: Bröllopsresan är planerad över jul och nyår. Äntligen ska kriminalinspektör Pia Kirchhoff, hemligt nygift, få sin välförtjänta semester. Men ett par dagar före resan nås hon av ett telefonsamtal som får planerna att gå om intet. 

I det lilla samhället Eschborn utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort därpå inträffar ytterligare ett liknande mord, en kvinna skjuts genom sitt köksfönster. Inget av offren hade några fiender. Varför måste just de dö? Trycket på utredningen ökar snabbt. Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein söker efter en mördare som tycks välja sina offer godtyckligt och de kommer en mänsklig tragedi på spåren. 

Kommentar: Har gillat de två i denna serie som kommit ut på Svenska så jag ser verkligen fram emot denna. Författaren skriver riktigt rått och sparar inte på detaljerna. 

***************************************************************************************************************************
En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson 
Utgivningsdatum: 2018-06-20
Förlag: Forum

Handling: Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet. 

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra. 

I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände. 

 Kommentar: Den här boken fick jag med mig på ett frukost event som Bonnierfölagen bjöd in till. Ser verkligen fram emot att läsa den. 
***************************************************************************************************************************


Överraska mig av Sophie Kinsella
Utgivningsdatum: 2018-06-26
Förlag: Printz Publishing

Handling: Personen du känner bäst kan ibland överraska dig mest!

I tio år har Sylvie och dan varit ett par. De har ett mysigt hem, ett bra jobb, underbara tvillingflickor och de kommunicerar så självklart med varandra att de oftast avslutar varandras meningar. De vet allt om varandra och kunde helt enkelt inte vara lyckligare. 

Tills de på en läkarundersökning får höra att de båda har så perfekt fysik att de antagligen kommer leva tills de blir hundra år. Vilket skulle innebära att de har 68 års äktenskap kvar?! paniken slår till. 

Sylvie och Dan bestämmer sig för att hitta på små överraskningar för varandra, för att hålla relationen levande. Men under Projekt överraska mig allt från oväntade gåvor till resturangdejter och udda fotograferingar staplas missförstånden på varandra med komiska följder. 

Gradvis förvandlas överraskningarna dock till chockerande upptäckter. Och när en skandal från det förflutna avslöjas, börjar de undra om de någonsin känt varandra på riktigt. 

Kommentar: Tycker mycket om Sophie Kinsellas böcker. Jag har tröttnat en aning på Shopaholic serien. Tycker mer om när hon skriver fristående böcker. 
***************************************************************************************************************************
Falco av Mons Kallentoft & Anna Karolina
Utgivningsdatum: 2018-06-11
Serie: Herkulesserien #5
Förlag: Bookmark Förlag

Handling: En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Flera personer dör innan kriminalinspektör Zack Herry skjuter ihjäl henne. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på högre order? 

Polisen Roger Dahl anmäls försvunnen, och hittas kort därpå brutalt mördad. Dahls senaste uppdrag var som hanterare åt Cooper, som har infiltrerat en ökänd knarkliga. NU kräver Cooper Zack som ny hanterare. Problemet är bara att ingen vet något om Coppers sanna identitet. 

Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i den nya kärleksrelationen han håller på att inleda, dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människors liv på spel. 

Kommentar: Jag har extremt svårt för Mons Kallentoft serie om Malin Fors men den här serien tycker jag väldigt mycket om, senaste boken Heorine är favoriten i denna serie. 
***************************************************************************************************************************

8 kommentarer:

 1. Flickan utan hud har jag inte sett tidigare men den verkade ju verkligen vara något att lägga på läslistan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var på ett event hos Albert Bonniers Förlag där de berättade om denna. Låter riktigt bra :)

   Radera
 2. Det kommer en del efterlängtade böcker i juni :) Falco ser jag verkligen fram emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det. Det tar aldrig slut med att läsa listan :)

   Radera
 3. Sophie Kinsella har liiite tappat glansen på senaste tiden tycker jag :( Älskade hennes Shopaholic-serie (dock var senaste boken en flopp enligt mig), och vissa av henens fristående böcker har varit roliga. Hoppas "Överraska mig" är kul och inte fylld av pinsamma klichéer..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, men ändå så längtar jag efter hennes böcker :) just för att man läst dem i så många år. Jag har dock tröttnat lite på hennes Shopaholic serie utan gillar nu de fristående böckerna mer :)

   Radera
 4. Många spännande böcker i juni, särskilt En helt vanlig familj, den har jag precis börjat läsa. I juli däremot har jag inte sett att det ges ut en enda bok som lockar, men det är väl kanske naturligt. Sedan kommer bokfloden i augusti-september, så det gäller att läsa ikapp till dess ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur :) kommer så mycket nytt spännande. Jisses augusti-september kommer inte vara nådig :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.