måndag 12 juni 2017

TV-serie: Prison Break: Sequel

Titel: Prison Break - Sequel
Originaltitel: Prison Break - Sequel
Premiär: 6 april 2017 
Längd: ca 43 min per avsnitt
Antal avsnitt: 9
Skådespelare: Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Marina Benedict, Rockmond Dunbar, Inbar Lavi, Steve Mouzakis
Genre: Action | Crime | Drama
Betyg på IMDb: 8,4
Länk till IMDB

*Varning för spoilers* 

Handling: "Efter sju år är bröderna Scofield tillbaka. Nya ledtrådar tyder på att Michael fortfarande är vid liv och Lincoln och Sar återförenas för att planera inte bara flykten från ett fängelse, men också från ett land. Med på kuppen är också de oförglömliga Sucre, T-Bag och C-Note". 

Kommentarer: Jag älskade Prison Break när den gick på TV under åren 2005-2009, fullkomligt älskade den. Eller för att vara ärlig jag älskade inte alla säsonger, första var fullkomligt lysande, andra sådär, de tappade mig i tredje med fjärde vann de tillbaka mig, den var bra men inget slog första. Jag var tom lite kär i Wentworth Miller haha, träffade faktiskt honom här i Stockholm under tiden som Prison Break gick och han levde upp till min bild av honom, så otroligt ödmjuk och ur trevlig, töntigt bad jag honom om en bild som jag fortfarande håller väldigt kär, haha ja lite information sådär åt er.  

Och nu har Fox alltså återupplivat "Prison Break" med namnet, Prison Break Sequel. Den nya säsongen består av nio avsnitt, och vad jag vet är detta det, ingen mer kommer. Jag ska erkänna jag var skeptisk till att de skulle återuppliva den, tänkte att det räcker väl med fortsättningar på serier som man avslutat för ett par år sedan. Men sen känner jag mig själv, eftersom jag älskade serien skulle jag givetvis se även denna. 

Det har alltså gått sju år sedan alla trodde att Michael dog, men icke sa Nicke, Michael Scofield lever i högsta grad. T-Bag släpps ur fängelset och mottar ett mycket mystiskt brev, som han visar för Michaels bror Lincoln. Michael är trots allt kanske inte död, svaret finns. Yemen där det ryktas att en man som liknar Michael sitter i landets mest hårdbevakade fängelse Ogygia. Givetvis låter inte Lincoln det vara utan åker dit för att ta reda på sanningen.  

Jag måste säga det jag blev positivt överraskad av den här säsongen, den är inte perfekt men den är otroligt välgjord och bra. Den charm som fanns i säsong ett finns även här. Många referenser till Odysséen finns, kul. Den börjar starkt och håller faktiskt i sig i samtliga nio avsnitt, det är ett bra manus med smarta karaktärer. Den ena twisten efter den andra avslöjas, och varför Michael fejkade sin död, och givetvis har han en rad nya tatueringar. 

Jättekul att de flesta karaktärer från serien är med i denna mini säsong. Min favorit är helt klart Theodore "T-Bag" Bagwell. Man vet aldrig vart man har honom men Robert Knepper spelar honom så otroligt bra. För att inte avslöja för mycket han är inte samma läskiga sjuka jävel men givetvis är han inte på rätt sida av lagen ändå. 

Dessa nio avsnitt blev en väldigt positiv upplevelse. Har man varit fan av serien kan jag verkligen rekommendera att även se denna. 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. De finns att se på Via Play. Vet inte om de gått på Tv då jag sagt upp alla mina kanaler, men på Via Play kan man se den :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.