lördag 20 maj 2017

Tiggaren av Sofie Sarenbrant

Titel: Tiggaren 
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8817-109-2
Serie: Emma Sköld #5
Språk: Svenska
Antal sidor: 394
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Minnesstunden är känslosam. En ung kvinna är död, under ofattbara omständigheter. Men i bakgrunden befinner sig en person som intensivt betraktar de sörjande, mån om att själv inte bli sedd. 

Samtidigt faller Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk seriemördare. Polisen famlar i mörker, och den enda personen som kan stoppa morden måste göra allt för att stanna i det fördolda. 

Tiggaren är den obehagligt aktuella och spännande femte delen om kriminalinspektör Emma Sköld. Oavsett om boken läses som en fristående deckare eller en fortsättning på serien kommer läsaren att få ta del av Emma Skölds rättmätiga hämnd. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är det snyggaste omslag jag sett på länge. Tiggaren är den femte delen i serien om polisen Emma Sköld, Sarenbrant blir bara bättre och bättre för varje bok. Det är en direkt fortsättning på Avdelning 73. Avdelning 73 avslutades ju med en riktig cliffhanger, jag var i alla fall chockad. *Spoiler* Jag märkte dock när jag började läsa att jag ändå inte riktigt minns hur Avdelning 73 slutade, för jag typ tappade andan när jag insåg att det var Emma Skölds begravning som boken inledde med. Tänkte att inte kan författaren ta död av sin huvudperson, eller jo det kan man väl det har hänt i andra böcker. Men sen tog det inte många sidor innan jag fattade vad Emma och hennes pappa hade planerat. *Slut på spoiler*

Precis som i författarens övriga böcker kastas man direkt in i handlingen, det är spännande från första till sista sidan, man vill inte släppa tagen om boken förrän den är utläst, så ladda för sträckläsning. Det är en aktuell och starkt handling som griper tag om en på en gång.

Tiggaren har en aktuell och stark handling, om de utsatta tiggarna i vårt samhälle och hur vidrig människosyn som finns i vårt samhälle. Jag nästan skäms över mig själv när jag läser den här boken, hur många gånger går inte jag bara förbi med blicken i marken den där stackars tigaren som sitter dag ut och dag in utanför Ica, Tunnelbanan osv. Här ger Sarenbrant dem en röst och ansikte. Så detta är inte endast en deckare utan även en nutida samhällsskildring.

Boken är skriven med korta kapitel med olika karaktärer som berättarröst: Emma, Nyllen, tiggaren från Rumänien Soraya, regionpolismästare Gunnar, osv. *Spoiler* Jag fick dock inte ihop hur Emmas pappa Evert helt plötsligt var så insatt i allt iom Emmas iscensatta död tex. För lite utrymme lämnades t.ex. om Emmas mamma och hennes affär. Det fick ingen förklaring, det hafsades lite förbi. Även slutet med Emmas närmaste, det fick vi inte läsa eller veta något om. *Slut på spoiler* Men allt som allt tyckte jag mycket om denna bok och det är en mycket bra bok.

Jag har tyckt om alla böcker i denna serie men denna var den bästa i serien tycker jag. Tiggaren har ett bra avslut, man får nästan lite känslan som att detta var den avslutande delen i serien. Jag hoppas inte det då jag gärna läser mer om Emma.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Sofie Sarenbrant:
Vecka 36
I stället för dig
Vila i frid
Andra andningen
Visning pågår 
Avdelning 73

4 kommentarer:

 1. Jag skall försöka hinna läsa den, men nu väntar först och främst hennes nya deckarserie, som jag får chans att följa med från början. Det blir min första bok av Sarenbrant, så det blir spännande att se om jag kommer att gilla den. Snygg är den i alla fall :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ska med läsa hennes nya snart tänkte jag, har sett fram emot den. Du kommer älska hennes böcker, så himla bra :)

   Radera
 2. Jag har bara denna kvar att läsa i serien och den har redan kravlat sig ut ur bokhyllan och placerat sig i en annan hylla nära mig. Den är väldigt redo, men det kom lite emellan så det dröjer ännu en stund.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.