tisdag 27 december 2016

Kockskola för ensamma hjärtan av Marita Conlon-McKenna

Titel: Kockskola för ensamma hjärtan
Författare: Marita Conlon-McKenna
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1305-646-3
Original titel: A taste for love
Språk: Svenska
Antal sidor: 343
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Möt irländska Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställd på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffror och räkenskaper men fenomenal på matlagning, övertygad som hon är om att det är kärleken till råvarorna som gör att maten blir god. 

Alice  har en gedigen bakgrund som kock, hon började i köket på sina föräldrars badhotell och utbildade sig sedan i Paris för att få jobb på några av Dublins finaste restauranger. Men när hon träffade Liam hängde hon upp kockmössan på kroken och ägnade sig åt att laga mat år familj och vänner istället. Och nu sitter hon där, ensam hemma, och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt. 

Alices vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet. Alices kockskola ser dagens ljus och hon upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alla Alices elever har sina egna speciella skäl för att komma till lektionerna: Lucy har flyttat hem till sina föräldrar och har ingen aning om vad hon ska göra med sitt liv, Rob är en änkeman som aldrig tagit i en kastrull i hela sitt liv. Tessa tar hand om sin sjuka mor och vill veta mer om dietkost, Kitty har bestämt sig för att göra något kreativt på sin fritid medan hennes man sitter fast förankrad framför tv:n. Alice kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har tidigare läst En liten hattaffär på hörnet och Sommarbruden, jag tycker om Marita Conlon-KcKennas sätt att skriva på. Hon skriver härliga feel-good böcker och det behöver man läsa ibland mellan alla deckare och spänningsromaner.

Den här boken är en jättemysig bok, lättsam feel-good. Det är en enkelt handling så det är lätt att hänga med, bra miljöbeskrivningar jag måste helt enkelt besöka Dublin mycket snart. Det händer inte så jättemycket i den men det gör inget för man mår helt enkelt bra av att läsa den. Det var lite för många karaktärer att hålla reda på och det blev väl lite väl puttenuttigt emellanåt men som sagt det gör inte så mycket när man läser en sån här bok.

Jag har faktiskt inte så mycket mer att säga om den här boken så detta blev en kort recension.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Marita Conlon-McKenna:
En liten hattaffär på hörnet
Sommarbruden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.