fredag 9 december 2016

En shopaholic i Las Vegas av Sophie Kinsella

Titel: En shopaholic i Las Vegas
Författare: Sophie Kinsella   
Förlag: Massolit Förlag
ISBN: 978-91-7679-040-3
Original titel: Shopaholic to the rescue
Serie: Shopaholic #8
Språk: Svenska
Antal sidor: 252 - E-bok
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Becky Brandons sista äventyr i USA. 

Becky Brandons pappa och hennes bästa väns man har försvunnit från Los Angeles. Den enda förklaringen de har gett är att "vi har något vi måste ta hand om". Men Beckys mamma och hennes bästa vän Suze är övertygade om att de döljer något - och att de befinner sig i fara. 

Äventyret börjar när hela gänget, inklusive Beckys man Luker och dotter Minnie, ger sig iväg mot Las Vegas i sökandet efter de två männen.

Becky är fast besluten om att gå till botten med anledningen till hennes pappas försvinnande. Och hon kommer på den bästa, mest briljanta planen någonsin! Men tyvärr är hennes gamla fiende Alicia Bitchington med på resan, och beter sig precis lika nedlåtande som vanligt. Inte nog med det, hon utgör även ett hot mot Beckys vänskap med Suze. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag älskar Sophie Kinsellas böcker, har läst samtliga och det är alltid en fröjd att få läsa en ny bok skriven av henne. Jag tycker mer om de böcker som hon skriver under namnet Sophie Kinsella än de som hon skriver under sitt riktiga namn Madeleine Wickham. Jag har tyckt om Shopaholic-serien väldigt mycket och jag håller Becky väldigt kär men jag undrar om det inte är dags att avsluta den serien och skriva fristående böcker istället.

En Shopaholic i Las Vegas är precis som Kinsellas övriga böcker lättlästa, roliga och underhållande. Men jag känner att jag saknar något. Personporträtten och humorn är fortfarande bra, men själva storyn är lite tunn måste jag säga. Det lät spännande det uppdrag som Graham och Tarquin var ute på, men man tappar faktiskt intresset efter ett tag. Det byggs upp på ett sätt så att man tror att det är något stort på gång men så föll det helt enkelt platt.

Det var såklart underbart att få återse Becky och alla andra. I den här boken var det inte riktigt Becky som stod för det mesta av underhållningen utan hennes mamma och hennes väninna Janice. Det känns som att det kommer komma minst en till bok i den här serien. Den slutade inte med en cliffhanger men slutet öppnar för en fortsättning.

Har man läst de tidigare böckerna i serien så vill man absolut läsa även denna men jag längtar faktiskt till en fristående bok av Kinsella.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Sophie Kinsella och Madeleine Wickham som är recenserade i denna blogg:
Dubbelbokat
Nya kontakter
Cocktails för tre
Bröllopsnatten
En shopaholic i Hollywood

Denna bok var ett recensionsexemplar från Massolit Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.