måndag 28 november 2016

TV-serie: Gilmore Girls - Säsong 1

Titel: Gilmore Girls- Säsong 1
Premiär: 5 oktober 2000
Längd: ca 44 min per avsnitt
Antal avsnitt: 21
Skådespelare: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena, Scott Patterson, Kelly Bishop, Edward Herrmann, Melissa McCarthy, Jared Padalecki
Genre: Comedy | Drama 
Betyg på IMDb: 8,1

Handling: "Kvicktänkta Lorelai är föreståndare för värdshuset Independence Inn, men är i första hand mamma och bästa vän till 16-åriga Rory. Även om mor och dotter står varandra mycket nära är det en svår balansgång för Lorelai att veta hur mycket kompis och hur mycket mamma hon ska vara åt Rory. Dessutom är hennes välbärgade föräldrar efter en tid utan kontakt plötsligt tillbaka i hennes liv. Men det är både på gott och ont, för det som en gång skilde dem åt finns fortfarande kvar."

Kommentarer: Jag har faktiskt aldrig sett samtliga avsnitt av Gilmore Girls när den gick på TV. Har sett någon säsong här och där. Har varit så peppad på att se “A year in the life” som hade premiär på Netflix i fredags. Men då jag inte sett alla avsnitt börjar jag helt enkelt om från början. Säsong 1 såg jag klart på 3 dagar, här snackar vi maraton. 

Det var trevligt att få återvända till Stars Hollow. Den här serien är så charmig och väldigt mysig. Det går lite långsamt fram och det händer inte så mycket ibland, men det gör inget. Ibland vill man se något enkelt och då passar detta perfekt. 

Skådespelar insatserna är bra, och kemin mellan skådespelarna känns kärleksfulla och äkta, speciellt mellan Lorelai och Rory. Lorelais relation till Rory är mer systerlig och bästa vän än auktoritär, det kan blir lite väl mycket ibland tycker jag trots att hon kämpar ibland med vilken roll hon ska ha till dottern ibland. Serien har även andra härliga karaktärer. Speciellt morföräldrarna spelade av Kelly Bishop och Edward Herrmann, jag gillar deras karaktärer trots att de är en aningen uppblåsbara. Jag hade nästan glömt att Jared Padalecki var med i Gilmore Girls, hur kunde jag liksom. Det här är en av hans första roller och jag känner att han var något obekväm framför kameran. Jag har följt Supernatural slaviskt och där är han superb och jag tycker han är duktig men här i första säsongen av GG känns han lite väl stel. 

Dialogerna är fantastiska i den här serien. Jag älskar Lorelais och Rorys rappa och sarkastiska dialoger som de sprutar ur sig hela tiden. Jag önskar att jag var så rapp i käften, visst är det inte realistiskt att hela tiden ha svar på tal men det funkar så bra här. 

Eftersom jag verkligen sträckkollade på första säsongen känner jag att jag behöver ett par dagars paus och se annat innan jag påbörjar säsong 2, men det kommer inte dröja länge innan jag påbörjar den.  

2 kommentarer:

  1. Ska nog också kika på den här serien. Har sett enstaka avsnitt men inget mer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är verkligen så himla mysig :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.