onsdag 30 november 2016

Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg

Titel: Sonjas sista vilja
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8744-116-5
Språk: Svenska
Antal sidor: 350
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det. 

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor. Vill de och kan de göra Sonja till viljes? 

Sonjas sista vilja är en riktig bladvändare. Tre vanliga tjejer i femtioårsåldern rycks upp från sina liv och tvingas börja om på nytt under mycket ovanliga omständigheter. Vi följer dem andlöst vare sig det handlar om heta kärleksaffärer i Paris, jobbiga exmakar i Stockholm eller gulliga barnbarn i Östersund. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det är helt enkelt omöjligt att inte tycka om den här supercharmiga boken. Sonjas sista vilja är en fin bok om vänskap. Jag älskar vänskapen mellan dessa fyra kvinnor, den är så fin och håller verkligen i vått och torrt. Även om handlingen ibland var lite för orealistisk så gillade jag den för det är en riktigt härlig feel-good roman. Den är fylld av värme, allvar och humor.

Huvudpersonen Sonja dör i början men hon är hela tiden väldigt närvarande. Jag gillade iden om att lämna efter sig ett testamente där man kräver att vissa saker ska göras för att ta del av pengarna och att väninnorna får lämna sina trygga liv och utvecklas på det personliga planet och utvecklas. Som jag även nämnde så är det till viss del en orealistisk historia och ibland även lite för förutsägbar men jag köper det eftersom det är roande för stunden.

Jag kommer på mig själv med att le flera gånger under läsningen. Både språket och tempot är högt, men roliga dialoger. Den slutade med en cliffhanger så det är ju tur att jag har Sonjas hemlighet hemma. 

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Åsa Hellberg:
En liten värld
Toscana tur och retur
Gloria

4 kommentarer:

 1. Vad kul att du tyckte om den. Tredje delen i serien kommer i september
  /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska snart läsa del två :) Åh längtar till en till bok av dig :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.