måndag 14 november 2016

Film: The Bourne Ultimatum

Titel: The Bourne Ultimatum
Orginaltitel: The Bourne Ultimatum
Premiär: 12 september 2017, Sverige
Längd: 1 h 55 min
Skådespelare: Matt Damon, Julia Stiles, David Strathairn, Paddy Considine, Joan Allen
Genre: Action | Mystery | Thriller 
Betyg på IMDb: 8,1

Handling: Jason Bourne är fortfarande en man utan hemland och pass. Han är specialtränad av en grupp som han inte längre kommer ihåg vilka de är. Han har förvandlats till ett sofistikerat, mänskligt vapen och den tuffaste utmaning CIA någonsin ställts inför. I förra filmen utkrävde han hämnd på dem som mördade hans flickvän. Sedan dess har Bourne försökt göra allt för att glömma sitt förflutna och börja om. men en artikel i en engelsk tidning, som spekulerar i hans existens, sätter stopp för den drömmen. Återigen är Jason Bourne ett jagat villebråd? 

Kommentarer: The Bourne Ultimatium tar vid precis där Bourne Supremacy slutar. Jason Bourne försöker finna svar på alla hans frågor. Det första som slår mig är att jisses vad skakigt detta är. Det känns som att regissören har valt att filma med en handkamera, det är skakigt och ryckigt. Och det förstör en hel del av de många actionscenerna, det blir liksom omöjligt att hålla koll på vad som händer eftersom det skakar precis hela tiden. Man får nästan huvudvärk och blir nästintill illamående av det. I de mer lugnare scenerna blir man så himla irriterad varför det måste skaka och guppa mest hela tiden. 

Men annars så är det en bra actionladdad film. Tycker faktiskt att det är den bästa i serien såhär långt enligt mig. Det är en spännande actionthriller helt enkelt. Actionscenerna håller ända till slutet. Spänningen håller i sig från början till slut. 

Matt Damon är perfekt i rollen som Jason Bourne, klippt och skuren. Man lyckas få svar på de frågor som lämnats i föregångarna. 

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.