söndag 30 oktober 2016

Prio ett av Emelie Schepp

Titel: Prio ett
Författare: Emelie Schepp
Förlag: Wahlström & Widstrand
ISBN: 978-91-4623-027-4
Serie: Jana Berzelius #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 356
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En tidigt morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.

När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större. 

Vem ligger bakom de fruktansvärda morden? Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Prio ett är tredje delen i serien om åklagare Jana Berzelius. Den första boken i serien, Märkta för livet tyckte jag var helt ok, andra boken Vita spår tyckte jag var bättre men denna Prio ett är den bästa boken hittills i serien.

Man rycks med på en gång då det är ett högt tempo och spänningen är på topp hela tiden. Ibland undrade jag hur författaren skulle få till det till slut då det är många trådar och spår att följa men jag behövde inte vara orolig Schepp klarade det galant och alla frågetecken reds ut. Och visst ibland kan jag tycka att det är lite otrovärdigt och överdrivet speciellt med Jana. Det blir nästan ibland lite väl med hennes mörka sida och sen den sidan där hon ska stå på rätt sida av lagen. Att ingen liksom fattar misstanke om något.

Även om jag fortfarande irriterar ihjäl mig på polisen Mia så börjar jag på ett sätt också förstå mig på henne. Efter denna bok vill jag veta mer om henne, tycker någonstans synd om henne så jag hoppas att hon får mer plats i nästa bok. Överlag gillar jag hela polisteamet, det är en bra blandning av deras privatliv och deras polisiära arbete.

Prio ett är en välskriven, spännande och deckare. Det är ett bra driv i historia som språk. Emelie Schepp blir bättre och bättre i sitt skrivande med varje bok. Det jag saknar lite i Prio ett är om Janas bakgrund, jag är så himla nyfiken på den.

Det här är en serie att läsa om man tycker om deckare. Du ska absolut läsa dem i rätt ordning för att få ut det bästa av serien. Jag ser väldigt mycket fram emot nästa bok och hoppas det inte dröjer allt för länge.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Emelie Schepp:
Märkta för livet
Vita spår

2 kommentarer:

  1. Jag känner också så där med Mia först har man varit så irriterad men nu vill man få veta mer,och visst borde någon märka Janas mörka sida?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas vi får veta mer i kommande bok om Mia. Eller hur det var det jag med tänkte någon borde väl märka Janas mörka sida.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.