onsdag 7 september 2016

Harry Potter and the Cursed Child av J.K Rowling & John Tiffany & Jack Thorne

Titel: Harry Potter and the Cursed Child
Författare: J.K Rowling & John Tiffany & Jack Thorne 
Förlag: Little, Brown UK
ISBN: 978-0-7515-6535-5
Språk: Engelska 
Antal sidor: 343
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Based on an original new story by J.K Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. 

It was always difficult being Harry Potter and it isn´t much easier now that he is an overworked emplyee of the Ministry of Magic, a husband and a father of three school age children. 

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight og a family legact he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag var först lite i valet och kvalet om jag skulle läsa den här boken. Jag älskar Harry Potter böckerna så himla mycket, så var helt livrädd för att bli besviken. Efter mycket velande fram och tillbaka bestämde jag mig till slut att den skulle bli läst. Och jag ångrar det inte en sekund, alls.

Det var helt underbart att få återvända till magins värld och Hogwarts. Om vi ska börja med det som markant skiljer sig från föregångarna. Det märks att J.K Rowling har varit involverad men att den till största delen är skriven av någon annan, man saknar det där magiska sättet som hon skriver på och beskriver på. Ibland får jag lite känslan av att det är fanfiction, något som jag aldrig har läst eller ens har lust till att läsa.

Jag visste ju att detta skulle vara ett manuskript, så det var jag förberedd på.Det störde mig inte alls och jag hade inga problem att läsa den som manuskript. Det var väldigt lätt att komma in i formatet, var otroligt lättläst och snabbläst. Medan jag läste föreställde jag mig ofta hur detta ser ut på scen och jag vill så gärna åka till London och se pjäsen.

Jag tror att det är bra om man känner sin Harry Potter-värld och dess karaktärer innan man ger sin ann på att läsa den här boken. Eftersom det är en pjäs förklaras inte så mycket, vi som har läst böckerna vet ju vad det hela handlar om och refererar till. Kan man sin Harry Potter så är detta en underbar läsupplevelse. Den här historien tar vid där på HP and the Deathly Hallows slutade, där på stationen när Harry och Ginny ska vinka av deras barn som ska till Hogwarts.

Jag gillade verkligen Harry Potter and the Cursed Child, det är underbart att få vara tillbaka och även känslan finns där. Det är humoristiskt, mörkt, tar oväntade vändningar och alldeles alldeles underbart. Jag älskar karaktärerna, vänskapen mellan Albus och Scorpius är så himla fin. Tycker om att man gjort sönerna till bästa vänner med tanke på att deras pappor var ärkefiender.  Och Scorpius blev min favoritkaraktär genom hela berättelsen och han bevisade att inte alla som hamnar i Slytherin är onda.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av J.K Rowling:
Harry Potter and the Scorcerer´s Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter and the Deathly Hallows

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.