måndag 12 september 2016

Film: The Nice Guys

Titel: The Nice Guys
Premiär: 8 juni 2016
Längd: 1 h 56 min
Skådespelare: Ryan Gosling, Russell Crowe, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Yaya DaCosta, Kim Basinger
Genre: Action | Comedy | Crime  
Betyg på IMDb: 7,5
Länk till IMDb

Handling: "The Nice Guys utspelar sig i 1970-talets Los Angeles där den misslyckade privatdetektiven Holland March och den inhyrda torpeden Jackson Healy tvingas samarbeta för att lösa ett fall med en försvunnen ung kvinna, samt det till synes orelaterade dödsfallet av en porrstjärna. Under deras utredning avslöjar de en chockerande konspiration, som sträcker sig ända upp till de högsta makthavarna."

Kommentarer: The Nice Guys är helt enkelt kärlek vid första ögonkastet. Jag kände på mig att jag skulle gilla den här filmen när jag såg trailern första gången, och så rätt jag hade. Härligt att se en så här annorlunda film nu med alla specialeffekter och CGI, inte för att jag har emot det i vissa filmer men ibland är det så skönt att se en annorlunda film. Detta är en uppfriskande actionkomedi. Hela känslan är 70-talet med miljöerna, hur den är filmad, stämningen, musiken, bilarna och kläderna, riktigt härligt att få uppleva 70-talet. 

The Nice Guys är rolig, väldigt rolig och lyckas samtidigt vara en tuff action. Jag skrattade högt åt många scener och dialoger. Det är ganska våldsamt ibland men det görs på ett så himla roligt sätt att man skrattar åt det, skrattar på ett bra sätt. Men det är framförallt humorn som sticker ut, den komiska tajmingen mellan Russell Crowe och Ryan Gosling är perfekt. Det märks att de har roligt och gillar varandra för de har en superbra personkemi. Att Ryan Gosling är rolig bevisade han i Crazy, Stupid, Love, här är han ännu roligare och så on point. Men att Russell Crowe kunde vara så rolig hade jag faktiskt ingen aning om. Goslings rollfigur har en 13-årig dotter som spelas för mig nykomlingen Angourie Rice. Hon är riktigt begåvad och lyckas ibland stjäla scenen från sina motspelare. 

The Nice Guys är en härig filmupplevelse. Det är inte helt omöjligt att det skulle kunna komma en The Nice Guys 2. Jag hoppas verkligen det och det med både Gosling och Crowe tillbaka i huvudrollerna. 

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.