måndag 5 september 2016

Film: Livet efter dig

Titel: Me Before You
Premiär: 23 maj i Usa - 17 juni i Sverige
Längd: 1 h 50 min
Skådespelare: Sam Claflin, Emilia Clarke, Charles Dance, Samantha Spiro, Brendan Coyle, Jenna Coleman, Janet McTeer
Genre: Drama | Romance 
Betyg på IMDb: 7,5
Länk till IMDb

Handling: Louisa "Lou" Clark bor i en pittoresk stad på den engelska landsbygden. Utan att veta vad hon egentligen vill i livet hoppar hon mellan olika ströjobb och hjälper till att försörja sina föräldrar. Lous vanligtvis så positiva inställning ställs på prov när hon erbjuds ett arbete som personlig assisten åt Will Traynor, en framgångsrik ung aktiemäklare som blivit rullstolsburen i en olycka. Olyckan kom att förändra Wills liv på ett ögonblick. han som en gång var en aktiv äventyrare har förvandlats till en cyniker som gett upp allt, ända till Lou bestämmer sig för att visa honom att livet är värt att leva. Tillsammans upplever de en omvälvande tid och upptäcker att deras liv och hjärtan förändras på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig. 

Kommentarer: Vi som tycker om den här boken har nog kanske lite bävat för att se den här filmen. Jag gillar verkligen Jojo Moyes böcker och Livet efter dig gillade jag väldigt mycket. Boken blev ingen fullpott för mig men det var nära. Jag var lite sådär smånervös för att se filmen, givetvis hade jag höga förväntningar. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Visst har man tagit bort en hel del, allt får ju inte plats i en film men de har verkligen gjort ett bra jobb. 

Skådespelarna var verkligen rätt i sina respektive roller, Emilia Clarke och Sam Clafin hade bra kemi även om inte Sam övertygade mig i varje scen, men jag är nöjd då de båda passar bra och är trovärdiga. De båda skådespelarna var fängslande i de känslosamma delarna. Kul att se Emilia Clarke i en annan typ av roll än som Mother of Dragons (love Mother of Dragons btw). Hon är helt enkelt strålande i den här filmen, hon lyckas vara charmig, rolig och berörande. 
Som jag sa innan förstår jag att man inte kan ha med allt som är står i boken men jag kände att själva karaktärsuppbyggandet gick lite väl fort. Vi som har läst boken vet men de som inte har det kan nog känna att något saknas. Eftersom vi inte får se så mycket av Will innan olyckan kan det kännas svårt att greppa.    
Kul att se Matthew Lewis aka Neville Longbottom spela Lous pojkvän Patrick. 

Det engelska landskapet är så himla vackert, ett fantastiks foto och jag känner att jag vill bila genom England efter att ha sett denna film. Det ville jag även innan men ännu mera efter att ha sett den här filmen. 

4 kommentarer:

  1. Jag såg att filmen kommer ut i slutet av oktober, så tills dess måste jag hinna läsa boken. Jag har gillat Jojo Moyes, framförallt Sista brevet till din älskade, men också varit litet mer "jaha", som till "Etthundra mil". Den här tror jag på. Roligt att höra att du gillar både bok och film. Emilia Clarke är ju bra i Game of Thrones, så jag förstår att hon är bra även här. Jag gissar att hon får möjlighet att vara mer känslosam här än i GoT, där hon mest är sval.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sista brevet från din älskade har jag faktiskt oläst här hemma men har läst alla andra. Ska ta mig ann den snart tänkte jag :) Hon skriver verkligen jättebra böcker. Hoppas du hinner läsa boken innan du ser filmen :) Åh ja man är ju så van vid Emilia Clarkes som hon är i GoT så detta är ju verkligen en annan sorts roll och som du skriver här får hon vara mer känslosam :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.