söndag 21 augusti 2016

Toscana tur och retur av Åsa Hellberg

Titel: Toscana tur och retur
Författare: Åsa Hellberg
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-478-2
Språk: Svenska
Antal sidor: 312
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ, hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit. 

Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt. 

Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma, en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor. Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP, sitt livs största kärlek, så att hon slipper prata om det där som gör så ont.

Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly sitt förflutna. 
~Bokus.se~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är den andra boken jag läser av Åsa Hellberg och fler kommer det bli, tycker om hennes böcker. Det här var precis det jag behövde efter att ha läst Stephen Kings 22/11 1963. Toscana tur och retur är både chick-lit och feel-good skulle jag vilja säga.

Toscana tur och retur tar med mig på en härlig resa till Italien. Det är både underhållande och allvarligt, innehåller både sorg och glädje, jag gillade den blandningen. Toscana hamnade helt klart över ställen jag måste besöka.

Det bästa med den här boken är den fina skildringen av Jessica och Saras vänskap. Den är så fin och verkligen äkta trots att de ibland kan bråka men så är det i de flesta relationer. Men de ställer alltid upp för varandra vad det än må vara och litar på varandra fullt ut.

Usch vilken slusk till karl som äger det italienska slottet, hans syster var väl inte heller så mycket charmigare. Enzo störde jag ihjäl mig på. Och jag kan inte heller förstå mig på Jessicas relation till JP. Jag lyckades tidigt klura ut Jessicas stora hemlighet. Men jag fattar inte hur man i så pass många år har den sortens relation.

Sidorna flyger förbi och vips så har man läst ut den på ett par timmar då den är så lättläst och rolig, den fick mig att le flera gånger. Kul att Farsta verkar vara med i författarens flesta böcker. För här bor även jag och likaså Åsa Hellberg själv, jag har säkert sprungit på henne ett par gånger utan att tänka på det.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Åsa Hellberg:
En liten värld

4 kommentarer:

 1. Jag är väldigt sugen på att läsa Åsa Hellberg, har hennes Sonjas sista vilja i hyllan. Får se när den blir läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sonjas vilja måste jag läsa :) Kan verkligen rekommendera hennes böcker :)

   Radera
 2. Hej Zelly. Vill du läsa min nya roman Gloria (inbundet)? Mejla mig så fall på gloriateamet@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa, Stort tack för din kommentar samt erbjudande. Jag har redan mailat mig dig om din nya bok via mitt instagramkonto, zellysbokhylla :) Så den ser jag fram emot att få hem :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.