lördag 27 augusti 2016

I sanningens namn av Viveca Sten

Titel: I sanningens namn
Författare: Viveca Sten
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-549-9
Serie: Morden i Sandhamn #8
Språk: Svenska
Antal sidor: 494
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar.

Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser.

Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Viveca Sten levererar som alltid. Som vanligt när jag läser hennes böcker har jag svårt att lägga dem ifrån mig utan vill läsa från början till slut i ett svep. Och det var nästan så med denna, eller ja jag hade lite saker för mig så det tog två dagar att läsa ut.

Sten gör mig aldrig besviken. Precis som hennes övriga är denna välskriven, spännande med den ena cliffhangern efter den andra. Som vanligt blandar hon själva kriminalhistorien med huvudpersonernas privatliv och relationsproblem. Jag har de senaste böckerna varit otroligt less på Nora men med den här boken lyckades jag finna henne intressant igen och hennes nya arbete väckte även mitt intresse.

I sanningens namn håller en mörkare ton än de övriga u serien. Det var stundtals obehaglig att läsa pga barn som far illa, sökandet efter pojken, det spåret med pedofilen (det var riktigt jobbigt att läsa).

Viveca Sten är verkligen en av mina favoritförfattare så jag ser fram emot fler böcker av henne och fler böcker i denna serie.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Viceta Sten:
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen
I grunden utan skuld
I natt är du död
I stundens hetta
I farans riktning
I maktens skugga 

2 kommentarer:

  1. Längtar också tills det kommer fler böcker i serien!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan det kommer en ny del.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.